Sirkulær Emballasje

Lær å ta smarte emballasjevalg i produksjonsprosessen!

hovedsymbol_stor_X2.png

Forandrer du én forandrer du alt

Grønt Punkt Norge vil med denne guiden gi norske bedrifter konkrete råd og tips som bidrar til lavere miljøbelastninger og bedre gjenvinning av emballasje. Finn ut hva du kan gjøre med din emballasje for å gjøre den mer sirkulær. Forandrer du én, forandrer du alt.

Hva er sirkulær emballasje?

S1

Det er viktig at vi bruker råvarene fra brukt emballasje på nytt – og på nytt! På denne siden vil vi gi deg enkle tips og råd, slik at du vet hva som er viktig å tenke på når du planlegger en ny emballasje, eller skal oppdatere din gamle. Grønt Punkt Norge oppfordrer alle bedrifter til å lære av hverandre og dele emballasje-erfaringer.

fjell-symbol_X2.jpg
kryss_X2.png
kryss_X2.png

Materialer

De ulike materialene har sine unike gjenvinningssystemer som gjør at materialene kan bli brukt på nytt og på nytt. Uansett hvilket materiale du velger å lage din emballasje i, finnes det en rekke grep som kan gjøre den mer bærekraftig. Se hva de ulike materialekspertene sier om emballasje og materialgjenvinning.

 • 1
  symbol_design-for-gjenvinning_2_X2.png

  Design for gjenvinning

  Skal vi få et godt sirkulært system for emballasje, må all emballasje designes så den blir enklest mulig å gjenvinne.

 • 2
  materialreduksjon_X2.gif

  Redusér unødvendig materiale

  Bedrifter må forebygge avfall. Produsenter av emballerte varer er lovpålagt å jobbe med avfallsforebygging.

 • 3
  resirkulert_materiale_X2.gif

  Bruk mer resirkulert materiale

  Skal vi bremse avfallsmengdene og redusere uttaket av ressurser må vi bli flinkere til å bruke råvarene fra brukt emballasje på nytt. Ved å bruke resirkulerte råvarer, bidrar bedriften din til økt etterspørsel og et bedre marked basert på en mer sirkulær økonomi.

gjenvinningskalkulatoren_X2.jpg

Prøv gjenvinnings-kalkulatoren

Eksklusivt for medlemmer: I vår interaktive gjenvinningskalkulator kan du se om din emballasje er egnet for gjenvinning.

skog_X2.jpg

Hør designerens gode oppstartsråd

symbol_design-for-gjenvinning_2_X2.png
D1

Det er morsomt å designe ny emballasje. Men før du går løs på det grafiske uttrykket, bør du ta deg tid til å undersøke hvordan ulike materialvalg, størrelse og form påvirker gjenvinningsgraden.