Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet. Alle som vil kan delta, og vi trekker vinnere blant privatpersoner, skoler, barnehager, idrettslag eller organisasjoner. Alt du må gjøre er å skrive navn og nummer på drikkekartongen og kildesortere den.
Vi deler ut 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner i året.
Skyll kartongen og press den flat.
Skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne.
Kartongene kildesorterer du som normalt. For de fleste er det sammen med papp og papir.
Du kan delta med alle typer drikkekartong og uansett om de er store eller små.
Du kan velge om du vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber.
Alle kartonger med navn og nummer er med i trekningen av 100.000 eller 10.000 kroner.
Kartongene med navn og nummer kildesorterer du som normalt, for de fleste er det sammen med papp og papir.
Kartongene trekkes på 80 forskjellige steder over hele landet - fire ganger i året. Avhengig av innbyggertall, trekkes det ut mellom én og syv kartonger, til sammen rundt 180 kartonger hvert kvartal. De går videre til den nasjonale trekningen hvor det hvert kvartal trekkes 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner.
Hvert år trekkes det ut 124 vinnere fra hele landet. Alle vinnere blir kontaktet av sitt lokale renovasjonsselskap.
Vi deler ut 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner i året.
Returkartonglotteriet har eksistert i forskjellige former siden 1997. Formålet med et gratis lotteri er å øke motivasjonen for å kildesortere drikkekartong.
Drikkekartong er emballasje for drikke og flytende matvarer. Drikkekartonger finnes i alle størrelser og kan inneholde for eksempel melk, drikkeyoghurt, kefir, juice, vin, bønner, hakkede tomater, sauser og puddinger. Det finnes også drikkekartonger for flytende vaske- og skyllemidler.
Alle drikkekartonger du leverer i Returkartonglotteriet blir materialgjenvunnet og omgjort til nytt fiber. Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker som produserer nytt papir eller ny kartong. På den måten kan vi bruke ressursene flere ganger, og vi bruker bare 25 prosent energi sammenlignet med produksjon av papir fra tømmer.