Sammen med Matvett vil Grønt Punkt Norge dele ut Holdbarhetsprisen i forbindelse med utdelingen av Plastløftet-prisene.
For å synliggjøre emballasjens viktigste rolle, som er å beskytte og ta vare på innholdet og varen den emballerer, vil Grønt Punkt Norge og Matvett dele ut Holdbarhetsprisen som en egen kategori under utdelingen av Plastløftet-prisene i mars 2022.
– I Norge kaster vi over 400 000 tonn spiselig mat i året, og forbruker står for rundt halvparten av dette. Gode emballasjeløsninger som kan forlenge holdbarheten og bidra til god merking, er derfor viktige bidrag i kampen mot matsvinn, sier daglig leder Anne Grete Haugen i Matvett.
Gjennom Plastløftet blir norske bedrifter blant annet oppfordret til å redusere unødvendig bruk av plast og mange har erstattet plastemballasje med andre alternativer.
– Da er det viktig å huske på at hvis man står mellom å kutte plastbruk på den ene siden og kutte matsvinn på den andre, så er det dokumentert at klimaeffekten er betydelig større ved å redusere matsvinnet. Fotavtrykket til produksjon av mat er veldig mye høyere enn fotavtrykket til emballasjen, sier Haugen.
Målet med Holdbarhetsprisen er derfor å inspirere og premiere bærekraftige emballasjeløsninger, som tar like godt eller bedre vare på maten det emballerer.
For og nomineres til prisen må emballasjen innfri minst ett av disse kriteriene:
– Vi er stolte og glad for å kunne lansere Holdbarhetsprisen sammen med Grønt Punkt Norge, og håper den vil oppmuntre bedrifter til å fortsette det gode arbeidet, slik at vi sammen kan bidra til å målene AS Norge har satt oss, sier Haugen.
Du kan nominere deg til Holdbarhetsprisen på samme måte som de andre Plastløftet-prisene.
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.