Tips til ren plastemballasje

Tips til ren plastemballasje

Synes du det er vanskelig å få plastemballasjen din tom for produktrester? Her er et utvalg tips og råd.

1. Har du kokt noe i dag?

Har du akkurat spist opp rekesalaten og synes den er ekstra vanskelig å få tom for produktrester? Vær kreativ når du er på kjøkkenet. Kanskje du kan bruke det varme vannet du har kokt dagens poteter i, eller kanskje pastavannet eller vannet til eggene? Vi anbefaler ikke at du bruker varmt vann fra springen for å rengjøre emballasjen, fordi miljøregnskapet ikke tjener på det.
Men varmt vann du uansett skal helle ut i vasken kan du jo utnytte. Det er bare fantasien som setter grenser.

 

2. Hva gjorde du med tørkepapiret?

Tørkepapir er en populær gjest rundt mange kjøkkenbord, og den kan også gi mer nytte enn å tørke av grisete hender. Den kan for eksempel brukes til å tørke ut av den skitne boksen med smør eller syltetøy.

 

3. Shake, shake, shake!

Trikset de fleste kan, er å fylle emballasje som har lokk med vann for å riste løs restene. Det er en enkel og effektiv måte å skylle plastemballasje. Legger du til litt ekstra risting kan du kanskje kalle det en treningsøkt?

 

4. Hvor er barna?

Sjokoladepålegg er en gjenganger når vi får spørsmål om emballasje som er vanskelig å rengjøre. Men det er utrolig hvor rent et par barnefingre kan gjøre et plastbeger med sjokoladerester…

 

5. Oppvaskvannet?

De fleste har i dag oppvaskmaskin, men noen ganger er det nødvendig å vaske opp for hånd. Har du emballasje som du synes er vanskelig å få ren, så kan du bruke restene fra oppvaskvannet. Plastemballasjen trenger ikke å stå lenge med litt såpevann før det er rent nok.

 

6. Bruk kanten på kjøkkenbenken

Noe plastemballasje kommer i poser som det kan være vanskelig å skylle. Da er kjøkkenbenken en god medhjelper. Hvis du drar posen over kanten, vil du få ut de aller siste restene.

7. Bruk dusjen!

Nei, ikke ta med matemballasje i dusjen. Men ikke all plastemballasjen kommer fra kjøkkenet. På badet er det mye emballasje du enkelt kan tømme for rester. Bruker du produktet i dusjen, vasken eller badekaret, så får du den aller siste vasken sammen med litt ekstra vann.

 

8. Spis opp maten din!

Det er kanskje et absurd tips, men fakta er at vi i Norge kastet rundt 385 000 tonn spiselig mat i 2017.
Blir du flinkere til å redusere matsvinnet ditt, vil du også ha mindre matrester å fjerne fra plastemballasjen din.
Veldig mye plastemballasje er ren når den er tom.

Hva er ditt beste tips?

 

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.