Kontrollmedlemskap

Alle norske bedrifter og offentlige virksomheter kan være kontrollmedlem i Grønt Punkt Norge. Som kontrollmedlem sørger du for at alle leverandører du gjør innkjøp fra, tar sitt produsentansvar for emballasje.

Bedrifter og kommuner som arbeider med innsamling og gjenvinning av emballasje kan også være kontrollmedlem.

Ønsker du å bli kontrollmedlem?

Ditt ansvar som kontrollmedlem

Alle kontrollmedlemmer forplikter seg til å stille krav om at vareleverandørene de bruker, tar produsentansvar for emballasje. Ved å stille krav om dette og kontrollere at det overholdes, bidrar kontrollmedlemmer til å redusere gratispassasjerer i retursystemet. 

I tillegg til å stille krav om medlemskap i et godkjent retursystem, må kontrollmedlemmer også levere leverandørlister til Grønt Punkt Norge.

Du kan profilere kontrollmedlemskapet ditt overfor kunder og forbrukere

Alt om regler, rapportering og vederlag finner du her!

Still krav ved anbud

For å innfri dine forpliktelser som kontrollmedlem, er det viktig å bruke anbudsdokumenter til å stille krav om medlemskap i et godkjent returselskap. På den måten må alle vareleverandører som skal levere anbud, forholde seg dette.

Krav om kontrollmedlemskap

Flere sertifiseringsordninger stiller krav om enten medlemskap eller kontrollmedlemskap i Grønt Punkt Norge. Det samme gjør også flere varedatabaser. 

Er du usikker på hvordan din bedrift skal forholde seg til slike krav? Ta kontakt med medlemskapsavdelingen vår, så hjelper vi deg. 

Ønsker du mer av dette? 👋

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt om medlemskapet ditt.