logo
  • Medlemskap
    • Om medlemskap
    • Bli medlem
    • Medlemsfordeler
    • Rapportering, regler og vederlag
    • Medlemssupport
    • Medlemsøk
    • Vederlagssatser
      Medlem
  • Emballasjedesign
    • Om emballasjedesign
    • Emballasjemerking
    • Lag sirkulær emballasje
    • Design for kildesortering
    • Plastløftet
    • Gjenvinningskalkulator
  • Resirkulering
    • Om resirkulering
    • Returkartonglotteriet
    • Hva skjer med det vi kildesorterer?
      • Drikkekartong
      • Emballasjekartong
      • Plastemballasje
      • Metallemballasje
      • Glassemballasje
      • Bølgepapp
    • Fakta og tall
  • Innsamling
    • Om innsamling
    • Kommuner og IKS
    • Næringsliv
    • Landbruksplast
    • Bransjekart
  • Om oss
    • Om Grønt Punkt Norge
    • Kontakt oss
    • Våre ansatte
    • Eiere og styret
    • Presse og media
    • Ofte stilte spørsmål
  • Aktuelt
Søk
Min side
logo
Forside · Aktuelt· Nyheter· Omvisning på Sirkel sitt anlegg med middag
Aktuelt
Nyhetsbrev Medlemmer
27. apr. 2022

Omvisning på Sirkel sitt anlegg med middag

invitasjon.jpg

Grønt Punkt Norge og Sirkel Glass har gleden av å invitere medlemmer som bruker glassemballasje til Fredrikstad, 10. mai 2022.

Sirkel gjenvinner all glassemballasjen som samles inn i Norge på vegne av medlemmene som har satt produkter av glassemballasje på det norske markedet. 100 % av usortert glass blir til nye produkter.

Vi håper mange har lyst til å få med en spennende ettermiddag og kveld med både bærekraft og gode smaker på programmet.

Meld deg på her!

Gratis deltakelse med begrenset antall plasser!

 

Program for dagen:

Kl 12.00- Buss fra Oslo sentrum

Kl. 13.30- Velkomst og en liten matbit hos Sirkel

Kl. 14.00- Retursystemet for glassemballasje- noe å være stolt av?

Kl. 14.30- Omvisning på sorteringsanlegget

Kl. 15.30-17.15- Champagnesmaking v/ Merete Bø på Studio Sirkel

Kl 17.30- Middag på Restaurant Slippen

Ca. Kl 20.30 - Retur til Oslo Sentrum

Om Merete Bø:

Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv i 15 år. Hun har bakgrunn fra restaurantene Bagatelle og Cru og fra Park Hotel Vossevangen. Hun har skrevet fem bøker om vin og er tidligere nordisk mester og dobbel norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin».

Om smakingen:

2008-årgangen er blant forrige tiårs aller beste i Champagne, og noen vil gå så langt som å si bedre enn 1988 og 1996 – og dermed en av de beste i historien.

Vinenes konsentrasjon og spenstige syre dette året tilsier en strålende utvikling i ti til femten år – og mye lenger enn det for de aller beste. At 2008 skulle bli så legendarisk, var ingen selvfølge. For etter en kald vinter, kom en kjølig vår, fulgt av en våt sommer – og da høsten kom, var vinbøndene relativt pessimistiske. Så fulgte noen varme og solrike dager på høsten og løste alt, og det gjorde sitt for at druene fikk en lang modning, med både konsentrasjon, nerve og syrestruktur fra den kalde starten.

De beste fra årgangen føles ofte litt lukket og innesluttede som unge, men med litt alder, begynner det å skje ting. Og en særegen nerve, syrestruktur og konsentrasjon viser seg tydeligere enn i et normalt år.

Sommelier og vinjournalist Merete Bø tar oss med på en smaking av fem champagner fra 2008, både rimeligere vintage og mer kostbare prestige cuvée for å se om det er like stor kvalitetsforskjell som det er prisforskjell.

Om Studio Sirkel:

Studio Sirkel er Norges eneste glassverksted som baserer seg på å bruke 100% resirkulert glass fra hele landets husholdninger i produksjonen. Her blåses det drikkeglass og lamper av brukte vinflasker og syltetøyglass. Vi vil vise dere fordelene og mulighetene resirkulert glass har og øke vår felles bevissthet rundt dette kretsløpet. Les mer her.

Meld deg på her!

Ønsker du mer av dette? 👋

Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.

Flere artikler

felles1.jpg
Nyhet Medlemmer 15. feb. 2023
BAMA, Backe, TINE og Nortura vinner årets Plastløftepriser
ntb_17955596.jpg
Nyhet Medlemmer 09. feb. 2023
De nominerte til Plastløfteprisene
1.jpg
Nyhet Medlemmer 30. jan. 2023
Utdeling av Plastløfteprisene 2022
plastcup-crop2.jpg
Nyhet 25. jan. 2023
Vant Plastcupen med kildesortering i alle ledd
1-plass-midtbygda-skole-lekeborg.jpg
Nyhet 03. jan. 2023
Imponerende innsats fra elevene i Aksjon gjenvinning
ntb_17950729.jpg
Nyhet 22. des. 2022
Ikke kast denne i plastinnsamlingen
ntb_17950722.jpg
Nyhet 19. des. 2022
Hvor flink er du til dette i jula?
collage.jpg
Nyhet Medlemmer 13. des. 2022
10 punkter i EUs forslag til nye emballasjekrav
ntb_17948753.jpeg
Grønt Punkt Norge 01. des. 2022
Slik bør butikker forberede seg til nye krav om kildesortering av plastemballasje
Kontakt oss
Kontaktinfo

22 12 15 00
post@grontpunkt.no

Besøksadresse

Karenslyst allé 9a
0212 Oslo

Postadresse

Grønt Punkt Norge
Postboks 91 Skøyen
0212 Oslo

Organisasjonsnummer

977 075 521

Sosiale medier

Facebook
Instagram
Youtube
Linkedln
Twitter

Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.

English version

Personvern og cookies
NO / EN
Til toppen av siden Til toppen