logo
  • Medlemskap
    • Om medlemskap
    • Bli medlem
    • Medlemsfordeler
    • Rapportering, regler og vederlag
    • Medlemssupport
    • Medlemsøk
    • Vederlagssatser
      Medlem
  • Emballasjedesign
    • Om emballasjedesign
    • Emballasjemerking
    • Lag sirkulær emballasje
    • Design for kildesortering
    • Plastløftet
    • Gjenvinningskalkulator
  • Resirkulering
    • Om resirkulering
    • Returkartonglotteriet
    • Hva skjer med det vi kildesorterer?
      • Drikkekartong
      • Emballasjekartong
      • Plastemballasje
      • Metallemballasje
      • Glassemballasje
      • Bølgepapp
    • Fakta og tall
  • Innsamling
    • Om innsamling
    • Kommuner og IKS
    • Næringsliv
    • Landbruksplast
    • Bransjekart
  • Om oss
    • Om Grønt Punkt Norge
    • Kontakt oss
    • Våre ansatte
    • Eiere og styret
    • Presse og media
    • Ofte stilte spørsmål
  • Aktuelt
Søk
Min side
logo
Forside · Aktuelt· Nyheter· - For vanskelig å være grønn
Aktuelt
Grønt Punkt Norge
02. mar. 2017
yjix9klqpzy1m06k2tba.jpg
BRUK OG KAST. – Når det koster flere tusen kroner å bytte en knust mobilskjerm, er det ikke rart mange heller bare kjøper siste modell, sier Randi Flesland i Forbrukerrådet. Foto: Johnny Syversen

- For vanskelig å være grønn

Forbrukerdirektør Randi Flesland krever flere miljøvennlige, holdbare produkter som kan repareres. – Det er fremdeles altfor vanskelig for forbrukerne å ta gode miljøvalg, fastslår hun.

Forbrukerdirektør Randi Flesland krever flere miljøvennlige, holdbare produkter som kan repareres. – Det er fremdeles altfor vanskelig for forbrukerne å ta gode miljøvalg, fastslår hun.

– Når det koster flere tusen kroner å bytte en knust mobilskjerm, er det ikke rart mange heller bare kjøper siste modell. Produsentene må utfordres til å lage mer holdbare produkter, og ikke minst produkter som kan repareres, sa Randi Flesland under Grønn Konkurransekraft-dagen i Oslo på onsdag.

Vil ha flere skomakere

Sjefen for Forbrukerrådet vil ha mindre bruk-og-kast og flere reparatører, skreddere og skomakere i Norge. Hun mener alle bransjer har en jobb å gjøre for å lette hverdagen til miljøengasjerte forbrukere.

– Holdbarhetsmerking på matvarer er et område det bør gjøres mer innenfor. Hvorfor skal kildevann som har ligget under bakken i flere tusen år bare ha to års holdbarhet når det kommer på flaske? spør hun.

Flesland mener også gjenvinningsindustrien har en vei å gå:

– Dersom vi skal klare å gjenvinne 65 prosent av husholdningsavfallet vårt innen 2030 må vi alle bli flinkere til å kildesortere enn vi er i dag. Da må infrastrukturen strømlinjeformes og bli lik over hele landet. Bransjen må sørge for at forbrukerne får en enklere jobb, sier hun.

– Handelen sitter på nøkkelen

Administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke mener handelsstanden sitter på nøkkelen til et vellykket grønt skifte i Norge.

SITTER PÅ NØKKELEN. – Den sirkulære økonomien lar seg ikke realisere uten handel som sentral drivkraft, sier Vibeke Hammer Madsen i Virke. Foto: Johnny Syversen

– Handel er leddet som binder sammen forbruker og produsent. Derfor bør handelen i enda større grad bruke sin rolle til å hjelpe både kunde, produsent og sin egen næring med å ta grønnere valg. Den sirkulære økonomien lar seg ikke realisere uten handel som sentral drivkraft, sier hun.

Madsen understreker at det må lønne seg å være klimavennlig og tilby bærekraftige produkter og tjenester.

– Her må jeg rose Grønt Punkt Norge, som virkelig er på banen for oss alle. Med sine gjenvinningstall viser de at dette kan gjøres både effektivt og lønnsomt, sier Virke-sjefen.

(Av Henning Poulsen, Pressenytt)

Ønsker du mer av dette? 👋

Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.

Kontakt oss
Kontaktinfo

22 12 15 00
post@grontpunkt.no

Besøksadresse

Karenslyst allé 9a
0212 Oslo

Postadresse

Grønt Punkt Norge
Postboks 91 Skøyen
0212 Oslo

Organisasjonsnummer

977 075 521

Sosiale medier

Facebook
Instagram
Youtube
Linkedln
Twitter

Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.

English version

Personvern og cookies
NO / EN
Til toppen av siden Til toppen