Fra 1. januar 2018 må alle bedrifter som produserer eller importerer emballerte varer være medlem av et godkjent returselskap. Miljødirektoratet kontakter kontinuerlig bedrifter som ikke tar sitt ansvar.

Om medlemskap

Grønt Punkt Norges retursystemer er godkjente

 

Nytt kapittel i avfallsforskriften pålegger nå alle returselskaper å oppfylle flere kriterier for å bli godkjent. Et godkjent returselskap skal sørge for at det samles inn emballasje både fra husholdninger og fra næringslivet. Innsamlingen må gjøres over hele landet og gjennom hele året. Emballasjen som samles inn skal gjenvinnes forsvarlig. Er bedriften din medlem av Grønt Punkt Norge, kan du være trygg på at bedriftens miljøansvar blir ivaretatt etter myndighetenes nye avfallsforskrift.

Hvem er medlem

Hvem må være medlem?

 

Alle virksomheter som produserer eller importerer varer med mer enn 1000 kg emballasje hvert år, må være medlem i et godkjent returselskap. Er du usikker på om du skal være medlem, ta kontakt med kundeservice.

 

Bli medlem

Oppfordring til bedrifter

Bedrifter må forebygge avfall

 

Avfallsforskriften pålegger produsenter av emballasje og emballerte varer å jobbe med avfallsforebygging. Dette gjelder både emballasjens gjenvinnbarhet og varene som emballasjen beskytter.

Grønt Punkt Norge tilbyr bistand og opplæring i gjenvinning, gjennom "Design for gjenvinning", en tjeneste der vi hjelper medlemsbedrifter som ønsker å forbedre emballasjen. Det handler om å optimere materialer, farger, funksjoner og størrelse for å redusere avfallet. Ta kontakt med oss for å få konkret veiledning som vil gi både lønnsomme og grønne resultater.

Kontakt medlemskap

Ta en prat med oss!

Fyll inn din e-post eller ditt telefonnummer så tar vi kontakt om medlemskapet.

Takk. Vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan.

Dani Eilertsen portrett

Dani Eilertsen

Key Account Manager

Mob: 408 53 555
E-post: dani@gpn.no

Brita S. Lundgreen portrett

Brita S. Lundgreen

Key Account Manager

Mob: 917 88 253
E-post: brita@grontpunkt.no

Elisabeth Kollerød portrett

Elisabeth Kollerød

Salgssjef og avdelingsleder

Mob: 907 66 316
E-post: elisabeth@grontpunkt.no

Jan Petter Nerhus portrett

Jan Petter Nerhus

Prosjektleder verving

Mob: 911 44 472
E-post: janpetter@grontpunkt.no

Gro-Lisbeth Ness portrett

Gro-Lisbeth Ness

Account manager

Tlf: +47 22 12 15 00
E-post: gro-lisbeth@grontpunkt.no

Grønt Punkt Norge