Dette er Grønn Konkurransekraftdag

Dette er Grønn Konkurransekraftdag

Hva innebærer egentlig denne dagen, og hvordan ble den til?

I 2016 etablerte Renas, Batteriretur og Grønt Punkt Norge det helhetlige systemet Returfellesskapet. Fellesskapet er et unikt samarbeid mellom non-profitselskapene som sørger for retur av EE-produkter, batterier og emballasje. Som medlem i Returfellesskapet, kan bedriften være trygg på at deres miljøansvar tas i alle ledd.

I forbindelse med etableringen av samarbeidet, bestemte også selskapene seg for å slå sammen et av medlemsarrangementene som de tidligere holdt hver for seg.

Her forteller Elisabeth Kollerød som er avdelingsleder medlemskap i Grønt Punkt Norge, Anja Ronesen som er markeds- og kommunikasjonssjef i Renas og Per Magnus Karlsson som er key account manager i Batteriretur, hva dagen har betydd for dem, og hva de ønsker at den skal bidra med til medlemmene.

 

Hvordan oppstod Grønn Konkurransekraftdag?

Anja: – Grønn Konkurransekraft-dagen kom i stand i forbindelse med oppstarten av Returfellesskapet. Vi ønsket et felles arrangement for våre medlemmer der vi kunne vise fram de gode historiene fra norsk næringsliv om nye forretningsmodeller, vellykket omstilling og bærekraftsatsinger.

Elisabeth: – Vi synes også at “Grønn Konkurransekraftdag” var et navn som passet for alle de tre bedriftene i Returfellesskapet og som enkelt sa noe om hva denne dagen skulle handle om.

Per Magnus: – Samtidig ser vi et voksende behov fra bransjen å kunne ha muligheten til å ha alt under samme tak!

                                Per Magnus Karlsson, key account manager i Batteriretur

Hvorfor er dagen viktig?

Elisabeth: – Medlemsbedrifter får mulighet til å delta på en dag med mange gode foredragsholdere som tar for seg relevante og viktige temaer rundt «Grønn Konkurransekraft.

Per Magnus: – Grønn Konkurransekraftdag er en ypperlig mulighet for medlemmer å kunne samles og høre det nyeste i bransjen, og fremfor alt kunne møtes for en prat i godt selskap

Anja: – Dagen løfter også fram gode eksempler fra medlemmer og samarbeidspartnere, og er et sted hvor Returfellesskapet ikke bruker tiden på å snakke om seg selv.

 

Hva er ditt beste minne fra tidligere arrangement?

Alle: – Det er den overhengende gledelige følelsen av at det ikke er vanskelig å selge inn det faktum at bærekraft og business går hånd i hånd. Eksemplene vi hører er reelle og vellykkede omstillinger i bedrifter som folk kan relatere til.

Program:

08:30 Registrering, kaffe/te

09:00 Åpning av konferansen v/Klima- og miljøminister Ola Elvestuen

09:15 Thor Gotaas, folklorist og forfatter, "Et skråblikk på avfall"

09:40 Gry Ulverud, Partnership and Strategy Manager REV Ocean, "Sammen for et renere hav"

10:00 Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør DNB, "Bruk av AI i forretningsutvikling"10:15 - 10:35 Pause10:40 Rasmus Hansson, leder Handelens Miljøfond, "Handelens Miljøfond; varehandelen og forbrukerne skal gjøre plastjobben"

10:55 Anders Skoe, leder FINN.no – EVP Schibsted Media Group, "Hvordan hjelpe folk å ta smarte valg for seg selv og samfunnet"

11:15 Øystein Ruud, Restaurant Rest, "Miljø på første klasse"

11:30 Are Knutsen, Head of new services & innovation Bertel O. Steen AS, "Vår transformasjonsreise"

11:50 Bård Bringsrud Svensen, Sustainability Innovation Manager Orkla, "Resirkulert plast – den nye normalen"12:00 - 13:00 Lunsj


13:05 Christine Lundberg Larsen, Administrerende direktør Regnskap Norge, "Sirkulær økonomi, hvordan sikrer vi en lønnsom omstilling?"

13:20 Christian Rosenkilde, Chief Engineer Norsk Hydro, "LIBRES – Litium-ion batteriresirkulering i Norge"

13:40 Ole Petter Nyhaug, Trendanalytiker Opinion, Trendforedrag14:00 - 14:20 Pause14.25 Sigmund Øvereng, VP New Product Development FLOKK/SB Seating, "Product design for a circular today"

14:40 Lars Brede Johansen, Utviklingssjef Grønt Punkt Norge "Plastløftet"

14:50-15:00 Avslutning

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

* Vi har sommerferie frem til uke 32