Aksjon aluminium

Aksjon aluminium

Over 1000 skoleklasser har meldt seg på resirkuleringskonkurransen «Aksjon aluminium».

Norsk Metallgjenvinning AS, Forskerfabrikken og Hydro arrangerer i høst «Aksjon aluminium» som skal gi elever i 5. til 7. klasse mulighet til å lære mer om resirkulering, kretsløpet og hvordan de kan ta bedre vare på jorda.

 

Ut av restavfallet

Målet med aksjonen er at mindre emballasje av aluminium skal havne i restavfallet.

– Kampanjen er et flott bidrag for å øke oppmerksomheten rundt kildesortering og gjenvinning. Samtidig bidrar den til å skape gode vaner og holdninger hos barn og unge og det er veldig viktig, sier Rune Myrmel, daglig leder i Norsk Metallgjenvinning AS.

Aksjonsperioden er fra 23. september til 20. november. På hjemmesiden til aksjonen kan man følge med på hvor mye som blir resirkulert.

 

Tre deler

Aksjonen er tredelt der første del er en resirkuleringskonkurranse. Her er målet å resirkulere så mye aluminium som mulig. Skoleklassene registrer alt de resirkulerer og til slutt blir to klasser premiert.

I del to blir skoleklassene utfordret til å være kreative. Hvem har den beste gjenvinningsideen? Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? En jury velger ut en vinner.

Som del tre vil det gjennom hele aksjonsperioden være en bildekonkurranse under emneknaggen aksjonaluminium. Her kåres det vinnere hver uke.

Les mer om aksjonen her!

Andre året

Aksjon aluminium ble arrangert for første gang i 2018. Da ble det registrert til sammen 281 977 kilo resirkulert aluminium. Årets aksjon er litt endret og hovedfokuset er på aluminium som alt for ofte havner i restavfallet, som former, bokser, folie og tuber.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

* Vi har sommerferie frem til uke 32