Returkartonglotteriet: – To kommuner skiller seg ut

124 vinnere har i 2021 fått til sammen 1,6 millioner kroner gjennom Returkartonglotteriet. Vinnerne er fra hele landet, men to kommuner skiller seg ut med rekordmange vinnere.

Treretur AS er godkjent som returselskap

17.12.2021 av Grønt Punkt Norge

TREEMBALLASJE: Med etableringen av Treretur AS er det første returselskapet for treemballasje en realitet. FOTO: Grønt Punkt Norge

Treretur AS er godkjent som returselskap

Emballasjepris til avokadobeger

15.12.2021 av Grønt Punkt Norge

Emballasjepris til avokadobeger

Emballasjepris til avokadobeger

Nå kan du vinne 100.000 kroner med denne!

14.12.2021 av Grønt Punkt Norge

VINN MED DENNE: Nå kan du vinne alle premier i Returkartonglotteriet med både kartonger og kubber. FOTO: Grønt Punkt Norge

Nå kan du vinne 100.000 kroner med denne!

Rapport om av avfallsforebygging og emballasjeoptimering i 2020

25.11.2021 av Grønt Punkt Norge

Avfallspyramiden

Rapport om av avfallsforebygging og emballasjeoptimering i 2020

De unge har skjerpet seg

Flere nordmenn i 20-årene kildesorterer metallemballasjen sin enn før. Fortsatt er de over 30 år flinkest, men de yngre tar innpå. Det viser tall fra en fersk forbrukermåling Grønt Punkt Norge har gjennomført.

Lover godt for plastutfordringen

Den nye regjeringen har forstått at det trengs sterkere og mer konkrete tiltak for å fart på grønne, sirkulære løsninger. Derfor har vi store forventninger til innholdet i den nye sirkulære handlingsplanen som varsles i Hurdalserklæringen, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, som også drifter returselskapet Plastretur.

Imponerende avfallsløsning på liten byggeplass

En urban byggeplass preget av liten plass og mye bytrafikk, var ingen hindring for JM og boligprosjektet «Green Park» i Plastcupen. Med en presse, en komprimator og tett oppfølging på byggeplassen har de utmerket seg i konkurransen.

Ny guide: Design for kildesortering

7 trinn til bedre kildesortering. Guiden gir våre medlemmer råd og veiledning som øker sannsynligheten for at emballasjen går inn i kretsløpet.

Hold av 17. november - Grønt Punkt Dagen!

17. november kan vi endelig møtes igjen. Vi håper å se deg på Grønt Punkt Dagen 2021, hvor vi skal ta deg med på en reise gjennom kretsløpet.

– Vi er imponert over endringen

Med blanker sekker og ny innsamlingsløsning for plastemballasje, har Helgeland Avfallsforedling IKS (HAF) gått fra 25 til 2 prosent forurensing

Ønsker du å bli medlem?

Innmeldingsguiden hjelper deg å finne rett medlemskap. Tre enkle steg og vi finner hvilke avtaler din bedrift skal ha.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.