Vi gratulerer Den Lille Nøttefabrikken med samfunnsansvarspris!

31.10.2016 | Grønt Punkt

​Den Lille Nøttefabrikken vant tidligere i oktober Samfunnsansvarspris under DLF (Dagligvareleverandørenes forening) høstmøte for sine bærekraftige cashewnøtter fra Mosambik.

Den Lille Nøttefabrikken vant tidligere i oktober Samfunnsansvarspris under DLF (Dagligvareleverandørenes forening) høstmøte for sine bærekraftige cashewnøtter fra Mosambik.

Dagligvareforbundet begrunner utmerkelsen slik: "Den Lille Nøttefabrikkens bærekraftige nøtter fra Mosambik er et godt eksempel på at høy produktkvalitet og bærekraftig handel kan gå hånd i hånd. Prosjektet gir økt levestandard i Mosambik, og bedre kvalitet for norske forbrukere. I en krevende verdikjede har Brynild Gruppen bidratt til en mangedobling av lokal verdiskapning i Mosambik og sikret markedsadgang for 4.000 bønder."

Som et miljøbevisst medlem av Grønt Punkt oppfordrer Brynild Gruppen og Den Lille Nøttefabrikken kunden til å kildesortere, ved at de merker emballasjen med Grønt Punkt (R) og kildesorteringspiktogram.

Juryen besto blant annet av vår egen Adm. direktør Jaana Røine, men også Anne Kathrine Owren Aarum, Seniorrådgiver fra Helsedirektoratet, Knut Lutnæs, Styreleder i Initiativ for Etisk Handel (IEH) og miljøsjef i Coop Norge og Helge Hasselgård, Adm. direktør, DLF.

Vi gratulerer Den Lille Nøttefabrikken med samfunnsansvarspris!

Den Lille Nøttefabrikkens bærekratige nøtter fra Mosambik er et godt eksempel på at høy produktkvalitet og bærekraftig handel kan gå hånd i hånd.