Vågal, men nødvendig endring

Vågal, men nødvendig endring

Cloetta har minsket posestørrelsen på den populære smågodt-miksen «Godt & Blandet».

Ann Cathrin S. Irgens jobber som brand manager for Cloetta, som produserer ulike typer godteri og konfekt. Hun forteller at en av utfordringene med å redusere posestørrelsen var å tørre å gjøre endringen, men at Cloetta ikke vil være foruten dette avfallsforebyggende initiativet.

Det var utfordrende å våge å gå for denne løsningen. Forbrukeren kjøper med øynene og det er dristig å lansere en pose som ser mindre ut i hyllen sammenlignet med konkurrentene, til tross for at innholdet er tilnærmet likt, sier hun.

 

Ingen vei utenom en grønnere omstilling

Vi nordmenn elsker helgekosen, og Godt & Blandet er en av favorittene. Avgjørelsen av hvilket produkt som skulle velges for optimering, var det derfor enkelt.

Godt & Blandet er bestselgeren vår innen sukkervare, så da var det naturlig å gjøre endring på disse posene for å oppnå størst mulig effekt, konstaterer brand manageren.

Cloettas valg har ført til en reduksjon i størrelsen på F-pak som også har gitt mer plass i hver D-pak. Slik har bedriften sørget for å fjerne luft og skape ekstra lag på pallen når produktet skal fraktes som har ført til at tiltaket har redusert CO2-utslippet fra transport sammenlignet med 2017.

 


Ann Cathrin S. Irgens, brand manager for Cloetta

 

Kommuniserer hensikten

Bedriften har lagt inn ekstra arbeid i kommunikasjonen rundt de nye posene som en naturlig del av prosessen, slik at alle ledd i distribusjonskjeden forstår behovet og hensikten med endringen.

Vi ser at Norge er lenger fremme enn andre land når det kommer til fokus på fyllingsgrad og andre miljøoptimaliserende tiltak, derfor bruker vi mye tid på å forklare endringens hensikt til våre fabrikker og samarbeidspartnere i utlandet, forteller Irgens.

 

Tips til andre bedrifter - hvordan tenke avfallsforebyggende ved design av emballasje:

  •             Tør å tenke nytt!
  •             Se på helheten – hvordan kan dere optimalisere i flere, eller alle ledd.

Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.