Rømmebeger av kartong

Rømmebeger av kartong

I september slapp TINE nye rømmebeger som kildesorteres som papp og papir. Begrene er nå å få kjøpt i hele landets Kiwi butikker i en ti ukers tid. Forbrukerne etterspør mindre plast, og TINE uttaler at de er på riktig vei med den nye emballasjen. Det nye begeret vil ikke bare bidra til å redusere plastmengden fra norske husholdninger, det har også nesten 40 prosent lavere CO2 fotavtrykk.

Litt av bakgrunnen

 

Da TINE for noen år siden reduserte plasten i rømmebegrene sine til nesten halvparten, trodde man at dette skulle bli tatt godt imot, men responsen var ikke bare positiv. Forbrukerne likte ikke de nye begrene, de syntes begeret var for tynt, og lokket for dårlig i enkelte situasjoner.

TINE har høye ambisjoner om mer bærekraftig og 100 prosent fornybar emballasje innen 2023. Når kundene nå ønsker mindre plast, ble det naturlig å prøve ut et beger i kartong som er en fornybar ressurs, og antagelig noe som er mer i takt med tiden.

Forbrukerne har i utgangspunktet vært overveldende positive, men spør om holdbarheten er like god. - Ja, holdbarheten på rømmen i pappbeger er akkurat like god som i de gamle plastbegrene, sier Benedikte Willeke Romen, fagleder emballasje i TINE.

 

Likner på drikkekartong

 

For at kartongen ikke skal gå i oppløsning, er innsiden dekket av en tynn plastfilm på samme måte som melkekartongene. Inntil videre må det i tillegg brukes et tynt aluminiumssjikt for å sikre holdbarhet og lysbarriere, men det jobbes for å finne alternativer. Tine oppgir at plastandelen i rømmebegrene er på under 20 %. Hyllebrettene, som begrene transporteres i, er i sin helhet laget av resirkulert papp.

 

Veien blir til mens man går

 

Det er likevel ikke enkelt å bytte emballasje på produkter med så store kvanta. Nå skal rømmebegrene først testes over tid, i store volum, og ikke minst ser TINE på kundenes mottakelse av den nye emballasjen. Lokkene har vist seg å være en utfordring, men dersom prosjektet er vellykket, kan forbrukerne på sikt se flere produkter med liknende emballasje.

 

 

Rømmebegeret må fremdeles vaskes

 

Når rømmebegeret er tomt skal det skylles og settes til tørk, før det sorteres som papp og papir.  Forbrukerne er flinke med vanlig drikkekartong, nå gjenstår det å se om de følger opp med rømmebegrene. Skyll - brett - kildesorter.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.