Gammel plastemballasje blir til nye produkter

Gammel plastemballasje blir til nye produkter

Orthex Group er en stor produsent av husholdningsprodukter, og selger sine varer i mange norske butikker og kjeder. De er stolte av at de stadig utvider sin linje med flere produkter av resirkulert materiale, særlig plast

“I Orthex Group er bærekraft en vital del av kulturen og spiller en nøkkelrolle i vår strategi. Vi ser på bærekraft som en driver av innovasjon og vi streber etter å øke konsumentens kunnskap om ansvarsfulle valg og riktig håndtering av avfall. Det er viktig å gi konsumentene en mulighet til å gjøre bærekraftige valg», sier Alexander Rosenlew, CEO i Orthex Group.


På nittitallet begynte de å bruke mye resirkulert plast fra industrien, mens de nå i stadig større grad går over til å bruke husholdningsplast samlet inn fra forbrukere. Målsetningen er at 20% av selskapets produkter skal være laget av enten resirkulert materiale, eller bio-baserte råvarer.
 

Hele plantesortimentet er av 100% resirkulert husholdningsplast. Foto:Orthex Group


Orthex startet med skittentøyskurver, bøtter og søppelkasser i resirkulert plast, samt mye produkter i hage-kategorien. Omkring halvparten av alle verandakasser og potter var resirkulert for kun få år siden, og i dag er 100% av denne varekategorien laget av resirkulert husholdningsplast.


100% resirkulerte oppbevaringsbokser


Det siste tilskuddet er SmartStore Recycled–bokser for oppbevaring, laget i en kvalitet som skal tåle mange års bruk. Dette er oppbevaringsbokser med lokk som kommer i flere størrelser, og som foreløpig kan kjøpes både hos Jysk og Bauhaus i Norge.

Ekstra stas er det at Orthex Group mottar mye av plasten til sin produksjon fra Fortum, som er ett av de anleggene Grønt Punkt Norge sender innsamlet plastemballasje fra norske husholdninger til. Vårt mål er å få så mye som mulig inn i et sirkulært kretsløp, og gjøre sirkelen stadig større med nye resirkulerte produkter.

SmartStore Recycled kommer i flere størrelser, alle med et praktisk lokk. Foto: Orthex Group 

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.