Nær 20 milliarder til resirkulert plast

Nær 20 milliarder til resirkulert plast

Nestlé annonserer i en pressemelding 16. januar at de vil skape et marked for resirkulert plast godkjent for matemballasje, og oppretter et fond for å sette fart på innovasjon av dette.

Selskapet vil investere opp mot 2 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 18,4 milliarder kroner, for å lede vei i skiftet fra jomfruelig til resirkulert plast i matemballasje, samt øke tempoet på utviklingen av bærekraftige emballasjeløsninger. 

I pressemeldingen uttaler de at de vil bygge videre på selskapets forpliktelse fra 2018 om å benytte 100% resirkulerbar eller gjenbrukbar emballasje innen 2025, vil Nestlé redusere bruken av jomfruelig plast med én tredel i samme periode. 

For å skape et marked, forplikter Nestlé seg derfor til å kjøpe inntil to millioner tonn resirkulert plast godkjent til matemballasje. Samtidig øremerker selskapet mer enn 13,8 milliarder kroner til å betale ekstra for disse materialene frem mot 2025. Nestlé vil søke å effektivisere driften av selskapet for at initiativet ikke skal påvirke lønnsomheten. 

Innovasjon innen emballasje, inkludert nye materialer, refillsystemer og resirkuleringsløsninger er en annen utfordring på veien mot en avfallsfri fremtid. I tillegg til selskapets betydelige egne forskning ved Nestlé Institute of Packaging Sciences, vil Nestlé opprette et venture-fond på 2,3 milliarder kroner for å investere i oppstartsselskaper innen feltet. 

– Ingen plast skal deponeres eller ende som søppel, sier Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé. – Å gjøre resirkulert plast trygg for mat er en enorm utfordring som bransjen står overfor. Det er derfor vi, i tillegg til å redusere plastbruken og samle inn avfall, vil slutte sirkelen og bidra til å gjøre plast evig resirkulerbart.. 

– Det gleder oss at Nestlé øremerker to millioner sveitserfranc for å skape en sirkulær økonomi for plast, samt redusere egen bruk av jomfruelig plast. Ved å eliminere plasten vi ikke behøver, utvikle nye gjenbruksmodeller og materialer og sirkulere plasten vi trenger – også til matemballasje – kan vi skape en økonomi der plast aldri ender som avfall. Å innfri forpliktelsene Nestlé kommer med i dag, vil være et betydelig bidrag mot å realisere denne visjonen, sier Andrew Morlet, sjef i Ellen MacArthur Foundation. 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.