To barn som holder metallemballasje.

Har resirkulert 19 millioner metallemballasje

Gjennom Aksjon Aluminium har skoleelever allerede sørget for at 287 350 kilo aluminiumsemballasje har blitt resirkulert. Nå er det klart for årets aksjon!

19. oktober går startskuddet for årets Aksjon Aluminium. I løpet av fem uker skal elever i 5.-7.klasse resirkulere og gjenbruke så mye emballasje av aluminium som de klarer.

Dessverre er det for mye av aluminiumsemballasjen som i dag kastes i restavfallet, hvor den ikke gjør nytte for seg. Ved å lære barn og unge gode vaner, kan vi bli enda flinkere til å bruke ressursene våre flere ganger.

 

To barn som holder opp reklame for aksjon aluminium.

BLI MED: Tips en skoleelev eller lærer. 

 

 

38 570 timer Tesla-lading

60.000 elever har deltatt på aksjon aluminium under aksjonene i 2018 og 2019. De har sørget for at 19 311 816 enheter med metallemballasje er resirkulert. Til sammen er det 287 350 kilo!

Det tilsvarer 38 570 timer med lading av en Tesla, 1 205 personers totale energiforbruk i løpet av et helt år eller produksjonen av 28 783 sykler.

Forventningene før årets aksjon er derfor stor.

 

Innsamling i fire uker

Aksjon Aluminium er et samarbeid mellom Norsk Metallgjenvinning, Forskerfabrikken og Hydro. Hensikten er å lære elever i 5.-7.klasse mer om resirkulering, kretsløp og hvordan de kan ta bedre vare på ressursene våre.

Aksjonen er todelt der første del handler om å samle inn og registrere så mye aluminiumsemballasje som mulig i løpet av fire uker.

Hva slags emballasje er det som gjelder?
Grillformer: Til for eksempel fisk
Hermetikkbokser: Til for eksempel mais eller leverpostei
Folie: Aluminiumsfolie
Tuber: Til for eksempel majones eller kaviar.
* Ikke drikkebokser - de skal pantes

Har du eller din klasse lyst til å delta. Les mer om aksjonen og påmelding her!

To spente barn som forsker sammen med Forskerfabrikken

FJORÅRETS VINNER: Vinnerene fra 2019 fikk besøk av Forskerfabrikken. 

 

Kreativt gjenbruk

Resirkulering er bra, men det er også gjenbruk. Hva kan man bruke gjenvunnet aluminium til? Det utfordres elevene til å finne ut av, og ingen idè er dårlig.

22. oktober er årets aksjon ferdig, og juryen vil kåre en vinner av både innsamlingen og kreativt gjenbruk.

I juryen sitter Hilde Kallevig som er Head of Brand & Marketing i Hydro, Blair Malcolm som er prosjektleder i Norsk Metallgjenvinning og Hanne S. Finstad som er fabrikksjef i Forskerfabrikken

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.