Grønne tips til 17. mai

Grønne tips til 17. mai

Hvor er 17. mai-fløyta fra i fjor? Og burde det ikke være gratis påfyll ved gjenbruk av engangskopper?

Nasjonaldagen nærmer seg og selv om det er fest og moro som har hovedrollen, er det ofte en dag preget av stort forbruk, mye avfall og en del forsøpling.
Vi har derfor samlet noen 17. mai-tips som kan gjøre feiringen litt bedre for kloden vår.

 

Ikke glem kildesorteringen

Skal du ha fest hjemme? Ikke glem det gode systemet du sannsynligvis allerede har, bare fordi dere er litt flere rundt bordet.

Pass på hvor du kaster søppelet ditt

Det er ingenting som hører hjemme på bakken, hverken ispapir, plastemballasje eller engangskopper. Kast alt i nærmeste søppelbøtte.
PS. Å forlate noe på toppen av en søppelkasse er en dårlig idè. To vindkast senere så ligger det på bakken.

 

Unngå (helium)ballonger

Ballonger er unødvendig bruk av plast og på 17. mai ender dessverre mange av dem ute i naturen. I tillegg er helium en begrenset ressurs vi bør ta bedre vare på. Så dropp ballongene i år.

Trenger du alle de 17. mai-produktene?

Flagg, sløyfer, blåsere, fløyter, trommer, sugerør og pyntegjenstander. Listen over 17. mai-effekter er uendelig, men trenger vi virkelig alt sammen? Husk i hvert fall å spare på det du kjøper til neste år, så blir levetiden litt lenger enn èn dag.

 

Begrens engangsartiklene

Det kan være vanskelig å unngå engangsartikler på en dag som 17. mai, men det er mulig å begrense bruken. Dropp det helt unødvendige som sugerør og dobbel kopp. Belønn gjenbruk av for eksempel engangskopper med gratis påfyll.

 

Ikke lag for mye mat og spis den opp

Det er hyggelig med bugnende matfat på 17. mai, men husk å ikke lage for mye. Matsvinn er en av våre største miljøutfordringer, så spis opp maten din, spar på det som blir til overs eller send restene med gjestene.

Plukk 5forhvalen

Skal du vandre gatelangs på nasjonaldagen? Ta med deg en pose, benytt anledningen til å gjøre en dugnad for miljøet og plukk minst fem ting - for hvalen og for miljøet vårt.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.