Grønne monstre på Halloween

Grønne monstre på Halloween

Det er igjen klart for halloweenfeiring. Grønt Punkt Norge oppfordrer alle store og små monstre til å tenke på miljøet når de går knask eller knep. Mange foretrekker å kun gi godteri som er pakket inn i plast eller papir. Mesteparten av denne emballasjen kan gjenvinnes. Kildesorterer du godteriemballasjen i etterkant, kan denne brukes som råvare i nye produkter og sparer dermed miljøet for CO2-utslipp.

 

Torsdag er det igjen klart for halloweenfeiring. Grønt Punkt oppfordrer alle store og små monstre til å tenke på miljøet når de går knask eller knep.

Halloween har for lengst blitt en farsott over hele Norge, natten før 1. november rykker hekser, monstre, skjeletter og andre gruelige skapninger ut for å true nabolaget med knask eller knep. Allerede flere uker før Halloween bugner butikkene med emballert godteri som kan deles ut.

– Mange foretrekker å kun gi godteri som er pakket inn i plast eller papir. Dette gjøres både av sikkerhetshensyn og fordi det blir mindre klissete å dele ut godteri på den måten. Mesteparten av denne emballasjen kan gjenvinnes, sier Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge.

Mange bruker betegnelsen godteripapir, men det aller meste er i dag laget av plast og skal i plastinnsamlingen. Kildesorterer man godteriemballasjen i etterkant, kan denne brukes som råvare i nye produkter og sparer dermed miljøet for CO2-utslipp. Ljøstad understreker at det fremfor alt er viktig at godteriinnpakningen ikke kastes rett på bakken.

 

En maske er ikke emballasje

 

Skumle kostymer og flotte masker er også en viktig del av halloweenfeiringen. Ljøstad påpeker at maskene ikke er emballasje og dermed ikke skal i plastinnsamlingen når de har gjort nytten sin.

- Uansett om man liker Halloween eller ikke, håper vi at monstrene der ute blir "grønne" torsdagkveld, sier Ljøstad.

Hun oppfordrer alle til å bruke nettstedet sortere.no for å finne ut hvilke sorteringsmuligheter som finnes i nærheten.

Tips om sortering:

* Mesteparten av godteriemballasjen er laget av plast. Er denne tom og ren kastes den i returordningen for plastemballasje

* Pastillesker i kartong leveres i returordningen for papp og papir

* Klissete innpakning som ikke lar seg rengjøre enkelt, kastes i restavfallet

 

Foto: iStock


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

* Vi har sommerferie frem til uke 32