Grønt Punkt Norge

Avfallsguiden

Kontakt

Avfallsguiden

Gjennomføring

Valg av renovatør

De fleste virksomheter kjøper renovasjons­tjenester fra en total­renovatør som kan håndtere alle typer avfall. Det finnes flere renovatører å velge mellom i hele landet.


Kvalitet

Det er fort gjort å kun se på pris når man skal vurdere renovatør. Det bør være summen av flere faktorer som avgjør valget: Service ­(responstid), råd og veiledning, gode rapporter og avfalls­statistikk, gode nedstrømsløsninger for ­av­fallet som øker utsorterings­graden og materialgjenvinningen, miljøløsninger (for eksempel ­el- kjøretøy) og kostnader. Det som kan virke som små detaljer for en bedrift, kan ha stor positiv virkning for miljøet og ­gjen­vinningsgraden.

Sporbarhet

Etterlevelse i alle ledd er et viktig krav å stille renovatøren for din virksomhet. Sørg for at alt avfallet kan spores, og be om dokumentasjon på hvor og hvordan det behandles.

Planlegg – spar penger og miljø

Kostnaden for henting av avfall kan fort bli høy uten god planlegging. Transportmetoden er knyttet til valgt oppsamlingsutstyr. Dårlig planlegging som gjør at virksomheten må få hentet avfallet på kort varsel eller trenger mer oppsamlingskapasitet enn planlagt, kan øke kostnadene. Har du god plass til å lagre avfallet, kan det redusere tømmefrekvensen og bidra til å redusere kostnadene.


Tips

God kunnskap om virksomhetenens avfall gir deg bedre grunnlag for å bestille riktige tjenester og finne den riktige renovatøren.

Pass på at renovatøren har avtale med Grønt Punkt Norge og er miljøsertifisert.