Site Privacy Policy

Personvern / Privacy Policy

English | Norwegian

Grønt Punkt Norge tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen.


I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Behandlingsansvarlig

Administrerende direktør, Jaana Røine, er på vegne av Grønt Punkt Norge behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.  

 

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre medlemmer, kunder, avtaleparter og andre interessenter; Navn, telefonnummer og e-postadresse og passord for "min side".

Nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre det lettere å bruke våre websider og kan brukes for å personalisere visse deler av innholdet. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din nettleser. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og anvendt våre nettsider, og om hvilken nettleser de har brukt.

Vi anvender statistikk om brukere og trafikk/trafikkleverandører i aggregert form. Statistikken inneholder aldri noen form for personlig informasjon, alt er anonymt. IP-adresser lagres ikke i vår database der vi lagrer atferd på nettstedet, derfor kan informasjon om deg som bruker aldri kobles sammen med din identitet. Din IP-adresse lagres av sikkerhetsmessige årsaker bare i de tilfeller du selv aktivt registrerer deg på nettstedet.

Mine sider Medlem og Mine sider innsamlere og gjenvinnere

Vi oppbevarer informasjon nødvendig for å ivareta vårt avtaleforhold, navn, e-postadresse, funksjon og telefonnummer. Dersom en annen person skal overta funksjonene nødvendig for å ivareta vårt avtaleforhold, så vil vi slette alle personopplysninger om tidligere kontakter så snart vi får nødvendige opplysninger om ny kontaktperson og vi gjøres oppmerksom på at gammel kontaktperson ikke lenger er nødvendig for oppfyllelse av avtaleforholdet.

Annen kunde- og interessentinformasjon

For å kunne hjelpe deg best mulig, og ha best mulig kundeoppfølging, lagres referater fra telefonsamtaler, møter og e-poster i våre kundesystem.

Mhp. informasjon i regnskaps- og ERP-system forholder vi oss til bokføringsloven.

 

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg.

Her er de viktigste formålene vi bruker opplysningene til:
1.       For å verifisere identiteten din.
2.       For å levere våre tjenester.
3.       For fakturering.
4.       For å administrere ditt kundeforhold.
5.       For bokføringsformål.
6.       For å forbedre din brukeropplevelse på våre plattformer.
7.       For å gi deg tilpasset informasjon og innhold på våre nettsider.
8.       For å forbedre våre varer og tjenester.

Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt medlemskap via e-post, telefon, SMS og postutsendelser.

 

Grunnlaget for behandlingen

Det rettslige grunnlaget for formål 1, 2, 3, og 4 er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser (som hvitvaskingsloven og bokføringsloven).
Det rettslige grunnlaget for formål 5 er våre rettslige forpliktelser etter bokføringsloven.
Det rettslige grunnlaget for formål 6 og 8 er vår legitime interesse i å drive produktutvikling.
Det rettslige grunnlaget for formål 7 er vår legitime interesse i å tilby deg tilpasset innhold og informasjon.

Hvis vi ikke har et eksisterende avtaleforhold med deg, vil det rettslige grunnlaget for informasjon være ditt samtykke om du har gitt oss dette.

Du kan når som helst trekke dine eventuelle samtykker tilbake.

Der du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg nyhetsbrev, informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt medlemskap via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss eller melde deg av vårt nyhetsbrev.

 

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider eller annen kontakt med oss i forbindelse med ditt medlemskap.

 

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det eller det er nødvendig for å overholde vår avtale med deg.  

Develo er vår databehandler og totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettsider. Develo benytter Smart IT til å drifte serverne nettsidene ligger på. Det er kun Grønt Punkt Norge, Develo og Smart IT som har tilgang til opplysningene som samles inn.

 

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

 

Informasjonssikkerhet/sikringstiltak

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

 

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

 

Cookies og sporing

Når du besøker vår hjemmeside, bruker vi cookies. Cookies er informasjonskapsler som vi legger inn i nettsidene for å gi deg en bedre brukeropplevelse. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Filen samler inn informasjon om brukerens nettleser, bredbåndsleverandør, dato og tid for besøk, og annen relevant nettsidestatistikk til optimaliseringsformål.

Grønt Punkt Norge benytter følgende informasjonskapsler og sporingstjener:

  •                    ASP.NET_SessionId: Identifiserer hvilken enhet du besøker nettsiden fra.
  •                    __RequestVerification Token: Brukes for å sikre skjema mot spam.
  •                    _gid, _ga og _gat_UA-3981300-1: Kobler siden til Google Analytics for analyse
  •                    BizoID, lang, lidc, UserMatchHistory, bcookie og bscookie: brukes for å dele innhold på linkedIn og gi tilbakemelding til annonser på linkedIn
  •                    Facebook Pixel måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider.
  •                    Delta innhenter anonymisert informasjon om nettsidens brukere.
  •                    Hotjar innhenter anonymisert informasjon om nettsidebrukernes handlingsmønster.
  •                    Google Tag Manager (GTM) bruker informasjonskapslene til å administrere de ulike verktøyene vi benytter på nettsiden.
  •                    Google Analytics bruker vi for å innhente anonymisert informasjon om dine interaksjoner på våre nettsider. Opplysningene som lagres kan ikke spores tilbake til deg som person.

Iblant anvender vi informasjonskapsler fra tredjeparter for å utføre markedsundersøkelser og trafikkmålinger, og for å forbedre funksjonaliteten på nettstedet.

 

Deaktivere sporing

Hvis du ikke ønsker å bli sporet og ønsker å forbli mer anonym på nettet anbefaler vi at du besøker nettvett.no der de beskriver hvordan du kan slette cookies med mer. Du kan også følge guiden til NRK for å skru av eller på JavaScript som blir benyttet til Facebook Pixel og andre sporingstjenester som ikke benytter cookies.

 

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:

Telefonnummer: 22 12 15 00

E-postadresse: post@grontpunkt.no

Besøksadresse: Karenlyst allé 9a,
0278 Oslo

Postadresse: Postboks 91, Skøyen
0212 Oslo

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?



For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.