Grønt Punkt Norge oppfordrer alle medlemmer til å nominere seg selv eller andre til årets Plastløftepriser.
I fem år har Grønt Punkt Norge premiert medlemmer som har gjort det lille ekstra for å bidra til at plastemballasjen blir smartere, mer innovativ og bærekraftig. Nå er det igjen tid for å nominere seg selv og andre til Plastløfteprisene 2024.
Prisene deles ut 19. mars. Har du lyst til å bli med på prisutdelingen?
For å kjempe om prisene må din bedrift ha signert Plastløftet og rapportere tiltak for 2023. Rapporteringen skjer på «Min side» med frist 28. februar. Det er også her nominasjonen til prisene ligger. Har du ikke signert Plastløftet, så er det bare å ta kontakt med oss.
Har du lyst til å nominere en bedrift, kan du sende ditt forslag her.
BAMA, Backe, TINE, Nortura, Mills, Orkla, Findus, GodtLevert, TINE, Arcus, BI, Jotun og Ringnes har vunnet Plastløftepriser de siste årene. Blant tidligere nominerte er blant annet Lantmännen, Løvenskiold Handel, Hennig-Olsen, Fjordland, Rema 1000, Hansa Borg, Coop og Hikoki.
– Å vinne Plastløfteprisen er gjevt og stort, og inspirerer oss til å jobbe ytterligere for en sirkulær plastøkonomi, sa emballasjeutvikler Fredrik Wangen i TINE da han mottok prisen i fjor.
BAMA har vært nominert til flere Plastløftepriser tidligere, og i 2023 ble de tildelt Holdbarhetsprisen.
– Vi i BAMA satte stor pris på å bli tildelt Holdbarhetsprisen for HoldbarSjekken i 2023! Denne anerkjennelsen viste at vi har utviklet et viktig system. Prisen gir oss ny giv til å fortsette vårt arbeid med mer bærekraftige emballeringsløsninger, sier emballasjesjef Åse Øygarden.
Les sakene fra tidligere prisutdelinger:
For Grønt Punkt Norge er Plastløfteprisene et årlig høydepunkt.
– Våre medlemmer har de siste fem årene bidratt til at dagens emballasje er mer sirkulær enn før. Plastløftet er et av initiativene som har motivert mange til endring, og da er det viktig for oss å gi oppmerksomhet til de som gjør en ekstra innsats, sier administrerende direktør Jaana Røine.
Utviklingssjef Johannes Daae i Grønt Punkt Norge er juryleder for prisene. Han understreker at det er langt flere bedrifter enn tidligere prisvinnere, som gjør en innsats for mer bærekraftig plastemballasje.
– Det har siden oppstarten vært vanskelig både å velge ut de nominerte og ikke minst prisvinnere, blant mange gode tiltak. I tillegg vet vi at det også er gode eksempler som ikke er med i konkurransen, sier han.
Daae oppfordrer derfor så mange som mulig til å både ta Plastløftet og nominere seg selv.
– Vi ser at det er flere som nevner gode eksempler i rapporteringen, men som ikke nominerer seg selv til priser. Vår oppfordring er derfor å ikke være beskjedne. Nominér både små og store tiltak, så er det vi i juryen som får denne tøffe oppgaven med å velge, sier han.
Jurylederen understreker imidlertid at det må legges ved nok informasjon til at de kan gjøre en god vurdering.
I juryen sitter Johannes Daae (Grønt Punkt Norge), Lars Brede Johansen (Handelens Miljøfond), Kari Bunes (Emballasjeforeningen), Anne-Grete Haugen (Matvett) og Thor Kamfjord (Norner).
Det skal deles ut til sammen fire priser:
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.