Grønt Punkt Norge og tilhørende returselskap deltok på mange klima- og miljødebatter i Arendal.
Som tidligere år har også Grønt Punkt Norge deltatt i klima- og miljødebatten under Arendalsuka 2023. Hvis man ønsker å være en viktig del av Norges sirkulære skifte, er det vanskelig og nesten umulig å ikke være til stede.
Til tross for kampen om å bli hørt og sett, er det også tid og rom for læring. Vi i avfalls- og gjenvinningsbransjen får en unik mulighet til å snakke sammen og til beslutningstagere.
For i Arendal lærer næringslivsansvarlige, kommuner, miljøorganisasjoner, myndigheter og produsentansvarsorganisasjoner av hverandre - både under arrangementer og i mer uformelle omgivelser.
Så på spørsmålet om Arendalsuka har en misjon, må konklusjon være ja, så lenge børs og katedral, myndigheter og næringsliv kan lære av hverandre og knytte gode relasjoner.
I 2023 var det i underkant av 500 arrangementer og debatter om klima og miljø, og sammen med returselskapene i Grønt Punkt Norge-systemet har vi også fått muligheten til å bli sett.
Ylva Eline Erbach fra Norsk Metallgjenvinning deltok i Trashtalk med Switch, der tema var «hvordan skape nye verdier av dagens avfall». Erbach fokuserte på hvordan vi som forbrukere må ta ansvar og sikre at råvarene kommer inn i et godt kretsløp gjennom kildesorteringen.
Under LOOP – Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning, sitt arrangement var det flere fra Grønt Punkt Norge-systemet som sto på scenen. Gunhild Solberg fra Sirkel, Ylva Erbach fra Norsk Metallgjenvinning og Johannes Daae fra Grønt Punkt Norge fortalte om hvordan vi gjør det enklere å kaste mindre og sortere mer.
Fra Håpets katedral snakket også Sirkel Glass om at Norge er på verdenstoppen i kildesortering av glassemballasje.
Emballasjeforeningen stilte spørsmålet «hvordan lykkes vi med innsamling og gjenvinning av plastemballasje? Særlig bruk av PET og rPET utenfor pantesystemet» og Plastretur med Karl Johan Ingvaldsen i spissen deltok i debatten.
Torsdag morgen arrangerte Plastretur og Handelens Miljøfond «Plast – Norges nye industrieventyr?» Her fikk tilhørerne innsikt i hvordan alle ledd i det sirkulære kretsløpet må fungere for å nå nye miljømål, rammebetingelser som må på plass, hvordan det offentlige kan medvirke til at dette går fortere i motsetning til å bli en bremsekloss i utviklingen av norsk sirkulærindustri.
Fikk du det ikke med deg? Se arrangementet her:
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.