Den nye chipsposen

Det har skjedd store ting i chipsverden det siste året. I hvert fall når det kommer til emballasje.

Vi kildesorterer gjerne, men dropper ikke fly og kjøtt

16.07.2019 av Grønt Punkt Norge

t0fs7hszczjan4ncpeqs.jpg

Vi kildesorterer gjerne, men dropper ikke fly og kjøtt

40 bedrifter har tatt Plastløftet

17.06.2019 av Grønt Punkt Norge

40 bedrifter har tatt Plastløftet

40 bedrifter har tatt Plastløftet

– Vi ønsker å være en arena der vi kan bidra til at publikum endrer holdninger

17.06.2019 av Grønt Punkt Norge

 – Vi ønsker å være en arena der vi kan bidra til at publikum endrer holdninger

– Vi ønsker å være en arena der vi kan bidra til at publikum endrer holdninger

Undersøkelse: Kildesortering av plast - drivere og barrierer

01.06.2019 av Grønt Punkt Norge

Undersøkelse: Kildesortering av plast - drivere og barrierer

Undersøkelse: Kildesortering av plast - drivere og barrierer

-Derfor bruker vi resirkulert plast

Flere bedrifter velger å gjøre det. De bruker resirkulert plast til sin emballasje, og gjør samtidig dette materialet mer lønnsomt og ettertraktet. Slik skaper man gevinst for både bedrift og miljø!

Er nedbrytbar bioplast fremtidens løsning?

Det kan være utfordrende for en bedrift å orientere seg i skogen av informasjon om de forskjellige plastsortene. I Teknisk Ukeblad (TU) 12. juni skriver Styreleder i Nordisk Bioplastforening, Hans Friedsam, en artikkel om bioplastens ulike egenskaper; “Det er stort behov for riktig informasjon”, konstaterer han.

Grønt Punkt Norge oppfordrer til ny merking av emballasje som er sammensatt.

Potetgullposer, suppeposer og kaffeposer har lenge skapt sorteringsforvirring for norske forbrukere. Nå ønsker vi at denne typen sammensatt emballasje skal merkes “kastes i restavfallet”.

Problemet med biologisk nedbrytbar plast

Østfoldforskning publiserte nylig en artikkel i Aftenposten hvor de drøfter biologisk nedbrytbar plast og dens rolle i vårt samfunn: «Vi har problemer med å se verdien av nedbrytbar plast i et bærekraftig samfunn». Hvorfor er det slik?

Våre mat- og plastkastevaner

Får du dårlig samvittighet av maten du kaster, eller letter samvittigheten fordi du ser på matavfall som noe naturlig som ikke er spesielt skadelig for miljøet? Til tross for at matsvinn er en enorm miljøbelastning, er det fortsatt mange som tenker på denne måten.

Design for gjenvinning er avfallsforebygging

Din bedrift kan gjøre konkrete grep med emballasjen, som både gir grønne og lønnsomme resultater.

Ønsker du å bli medlem?

Innmeldingsguiden hjelper deg å finne rett medlemskap. Tre enkle steg og vi finner hvilke avtaler din bedrift skal ha.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?



For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.