Plast fra havbruk får nytt liv

Norwegian Plastic Recycling AS forvandler plastavfall fra havbruksnæringen til ny råvare, som blant annet Snøhetta og McDonalds bruker. Samtidig opplever de at mange norske selskaper er skeptiske til å bruke resirkulert plast.

Frykter nordmenns dårlige ferievaner

17.04.2019 av Grønt Punkt Norge

qgqdwkx4bdhtsz5dhmzm.jpg

Frykter nordmenns dårlige ferievaner

Vågal, men nødvendig endring

15.04.2019 av Grønt Punkt Norge

Vågal, men nødvendig endring

Vågal, men nødvendig endring

Norske ketchupflasker skal gi «SNØ» i 2020

20.03.2019 av Grønt Punkt Norge

Norske ketchupflasker skal gi «SNØ» i 2020

Norske ketchupflasker skal gi «SNØ» i 2020

Sammen løste de avfallsproblemene i Holmenkollen

16.03.2019 av Grønt Punkt Norge

Sammen løste de avfallsproblemene i Holmenkollen

Sammen løste de avfallsproblemene i Holmenkollen

Grønt Punkt Norge oppfordrer til ny merking av emballasje som er sammensatt.

Potetgullposer, suppeposer og kaffeposer har lenge skapt sorteringsforvirring for norske forbrukere. Nå ønsker vi at denne typen sammensatt emballasje skal merkes “kastes i restavfallet”.

Problemet med biologisk nedbrytbar plast

Østfoldforskning publiserte nylig en artikkel i Aftenposten hvor de drøfter biologisk nedbrytbar plast og dens rolle i vårt samfunn: «Vi har problemer med å se verdien av nedbrytbar plast i et bærekraftig samfunn». Hvorfor er det slik?

Våre mat- og plastkastevaner

Får du dårlig samvittighet av maten du kaster, eller letter samvittigheten fordi du ser på matavfall som noe naturlig som ikke er spesielt skadelig for miljøet? Til tross for at matsvinn er en enorm miljøbelastning, er det fortsatt mange som tenker på denne måten.

Design for gjenvinning er avfallsforebygging

Din bedrift kan gjøre konkrete grep med emballasjen, som både gir grønne og lønnsomme resultater.

Tips til optimering av emballasje i forebygging av matsvinn

Prosjektet ‘Maten vi kaster’ fra 2017 har studert forbrukeres mathåndtering som påvirker matsvinn. Samtidig har forskningsprosjektet også synliggjort hvilke forebyggende tiltak mot matsvinn som kan gjøres med plastemballasjen.

Er din bedrift også KLAR for ny emballasje?

Når bedriften skal utvikle ny emballasje, er det viktig å tenke på gjenvinning så tidlig som mulig i prosessen. Se her hva Orkla tok hensyn til da de utviklet KLAR-serien.

Ønsker du å bli medlem?

Innmeldingsguiden hjelper deg å finne rett medlemskap. Tre enkle steg og vi finner hvilke avtaler din bedrift skal ha.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?



For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.