Mester Grønn – reduserer bruk av plast og transport

Mester Grønn – reduserer bruk av plast og transport

Mester Grønn er en bedrift som kontinuerlig har fokus på miljø i sin virksomhet. Butikkene var blant de første kjedene som kunne tilby sine kunder handlenett, og bruker blant annet 100% resirkulert avis uten trykk for innpakning av blomstene som kjøpes i butikkene.

Blomsterkjeden jobber hele tiden med tiltak som skal spare miljøet, og har lenge arbeidet med tiltak som skal forbedre frakten av blomstene. Svøpeplast rundt containere som frakter blomstene har lenge vært et miljøproblem som de har jobbet med å redusere de siste ti årene forteller Miljøansvarlig i Mester Grønn, Henrik Jagland.

- I 2007 måtte alt pakkes inn i svøpeplast på grunn av den ekstreme ferskvaren som jo blomster er. Vi hadde ikke noe alternativ. Blomstene ble pakket i svøpeplast fra leverandør, fraktet og pakket om igjen i svøpeplast før de ble sendt ut i butikkene. Vi jobbet i lang tid med å finne et alternativ, og har nå intensivert bruken gjennom ti år. Vi erfarte at blomstene har bedre av luft og begynte å kjøpe inn plastseil som kan gjenbrukes. 60% av våre containerne kjøres nå ut med gjenbruksseil, og vi sparer miljøet for i overkant av 33 tonn svøpeplast i året, samtidig som vi reduserer varesvinnet.

Reduksjon og en smartere bruk av plast er noe Jagland ser på som svært avgjørende for hvordan Mester Grønn driver sin virksomhet, og hvordan virksomheten kan sette et mindre fotavtrykk i naturen.

-Det som gjør endringen fra svøpeplast til gjenbruksseil så viktig, er at svøpeplast er et oljebasert produkt som jo har stor miljøbelastning. Seilene vi bruker nå er en plastbasert presenning som rulles sammen igjen etter bruk og sendes tilbake med samme transport. Dermed genererer det heller ingen ekstra transport og seilene kan brukes om og om igjen. Man kan ta hånden rett gjennom svøpeplasten og dra den av. Sammenlignet med seilene, er svøpeplasten derfor ikke så god å bruke om igjen. Plastseilene har bidratt til en betydelig reduksjon i forbruk av plast for oss i Mester Grønn.

 

Hvorfor Mester Grønn er medlem av Grønt Punkt Norge:

«I Mester Grønn ønsker vi å være vårt samfunnsansvar bevisst. Vi mener at både virksomheter og individer må gjøre det de kan for å sette et så lite fotavtrykk i naturen som mulig. En av vår tids store miljøutfordringer er avfall og ikke-bærekraftig bruk av ressurser. Avfall på avveie ødelegger naturen rundt oss, og naturressursene spises opp. Vi ønsker å ta de miljøvennlige valgene, fordi vi som selger en bit av naturen og har et ekstra ansvar for å ta vare på den»

Emballasje Resirkulering

Ønsker du å bli medlem?

Innmeldingsguiden hjelper deg å finne rett medlemskap. Tre enkle steg og vi finner hvilke avtaler din bedrift skal ha.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?