Vi inviterer til Plast-cup for byggebransjen

08.03.2021 | Nyhetsbrev: Innsamlere næringslivsplast

For å øke både motivasjonen og materialgjenvinningen på norske bygge- og anleggsplasser inviterer Grønt Punkt Norge til Plast-cup.

Mange aktører innenfor bygg- og anleggsbransjen har allerede gode systemer for kildesortering. Samtidig er dette et område med store volumer og materialer som egner seg godt til materialgjenvinning.

– Vi har lyst til å motivere til økt innsats, som forhåpentligvis kan resultere i at vi får enda mer plastemballasje ut av restavfallet og til materialgjenvinning fra norske byggeplasser, sier prosjektleder Are Magnus Adolfsen i Grønt Punkt Norge.

EU sine nye krav til materialgjenvinning innebærer at vi i årene fremover må øke andelen plast som blir kildesortert betydelig, også på byggeplasser.

– Skal vi lykkes må både vi i avfallsbransjen og entreprenører i byggebransjen ta ansvar sammen. Vi er avhengig av hverandre og denne cupen håper vi kan fungere som en kick-start, sier Adolfsen.

 

Slik kan man delta

Konkurransen har som mål å finne ut hvem som er best til å sortere plastemballasje i byggebransjen, og prosjektet som vinner vil bli premiert.

For å delta må du nominere et pågående eller nytt prosjekt med oppstart før 1. april 2021.

Dette blir vurdert:

  1. Mengde plastemballasje som er sortert på byggeplassen. Vurderes basert på prosent og ikke kilo
  2. Mengde plastemballasje fra byggeplassen som er sendt til materialgjenvinning. Vurderes basert på prosent og ikke kilo.
  3. Innovasjon rundt plast. Entreprenør må beskrive konkrete tiltak. (For eksempel: enklere kildesortering ved bruk av en komprimator, bruk av mindre plastemballasje på ulike områder)

Vinneren kåres basert på følgende parametre:

  • Plastemballasje sendt til materialgjenvinning teller 60% (punkt 2)
  • Innovasjon knyttet til plast teller 25% (punkt 3)
  • Sorteringsgrad teller 15% (punkt 1)

Cupen varer fra 1. april til 30. juni.

Er du interessert i å delta i Plast-cupen? Ta kontakt med Are Magnus Adolfsen.

Vi inviterer til Plast-cup for byggebransjen

PLASTCUP: Alle innsamlere som ønsker å delta i Plast-cupen kan ta kontakt med Grønt Punkt Norge.