mmoq83yzzcetks4yxn3t.jpg

Ta deg sammen!

Hva er din unnskyldning for ikke å kildesortere?

Hva er din unnskyldning for ikke å kildesortere? Vi presenterer seks nye filmer som skal ta knekken på dårlige unnskyldninger folk har for ikke å gidde å kildesortere. Kampanjen har vi kalt "Ta deg sammen!".

Forbruker er selvsagt en viktig målgruppe for Grønt Punkt Norge. Om ikke de gjør sin jobb og kildesorterer, kan ikke vi gjøre vår jobb på vegne av våre medlemmer og materialgjenvinne den brukte emballasjen.

Vi gjør de vi kan for å påvirke til å rengjøre, sortere og levere emballasjen på riktig sted. Årets kampanje har sitt utgangspunkt i spørsmålet: Hva er viktigste årsak til at folk ikke kildesorterer? De gidder rett og slett ikke. Så enkelt, og så vanskelig. Vi er så heldige å ha fått med oss Atle Antonsen til å utfordre folks dårlige unnskyldninger.


I en undersøkelse tror 41 prosent at grunnen er at folk ikke gidder, dernest kommer unnskyldninger som at det tar for stor plass, at det ikke er tilrettelagt fra kommunen, at de ikke tror det blir brukt i produksjon av nye produkter og så videre. Kardinalspørsmålet også her er: hva kom først? Høna eller egget? Vår hypotese er at folk ikke gidder, og trenger ulike unnskyldninger å lene seg på.

Dette har vi lyst til å ta tak i. Vi vil møte dem i døra på en humoristisk og spøkefull måte. Vi vil at de skal kjenne igjen sine egne unnskyldninger og kanskje kjenne litt på om grunnen rett og slett er at de ikke gidder.


Filmene er laget sammen med Alexander Reklamebyrå ved Marius Wold og Ying Hau. Tekstforfatter er Jeppe Christoffersen, produsent Fredrik Pryser og regissør er Patrik Syversen.

Tirsdag 15.3 ble første film sluppet på Grønt Punkts Facebook-side. Allerede etter ett døgn nådde filmen 670.000 personer.

Se alle filmene på www.tadegsammen.no

#tadegsammen


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.