Sortere.no gjør nå avfallshåndtering enklere for bedrifter

23.06.2016 | Nyhetsbrev

Sortere.no gjør det enkelt for bedrifter å velge leverandør for avfallshåndtering.

80 % av avfallet som oppstår i Norge kommer fra næringslivet. I motsetning til hjemme hos oss selv, der avfallet blir tatt hånd om av kommunen, har bedrifter selv ansvar for å finne en leverandør som kan ta hånd om avfallet deres. Med sortere.no blir dette nå mye enklere.

Hvordan skal vi håndtere avfallet? Hvem kan hjelpe oss med avfallet? Hva betyr lovene i praksis? Hvorfor skal avfallet sorteres? - Dette er spørsmål som frem til nå har krevd både tid og mange tastetrykk å finne svar på, forteller Hildegunn Iversen, daglig leder i LOOP. Nå har LOOP lansert en informasjonsløsning for bedrifter på sortere.no.

Alt om avfall på ett sted
På sortere.no kan bedrifter nå enkelt finne svar på hvordan de skal håndtere avfallet sitt og finne aktuelle leverandører av avfallstjenester. Her er det både tid og penger å spare. - Vi har lagt vekt på å gi praktisk “slik gjør du det”- informasjon og vise at god avfallshåndtering er bra for miljøet, kan være kostnadsbesparende, og kan bidra til et godt omdømme for bedriften, forteller Iversen.

Praktisk, nyttig og gratis
Sortere.no er gratis for bedrifter. Målet med nettsiden er å nå ut til bedrifter med informasjon som skal bidra til det grønne skiftet. - For at samfunnet skal omstille seg til den sirkulære økonomien er det viktig å nå ut til hele næringslivet med gode og effektive verktøy. Sortere.no er et slikt verktøy, avslutter Iversen.

Fakta:

Om LOOP:
LOOP er en stiftelse som jobber for å motivere til mer og bedre kildesortering hjemme, på jobben og på skolen. LOOP er i tillegg opptatt av å bevisstgjøre forbrukere og bedrifter til å ta grønnere valg i hverdagen og produsere mindre avfall. LOOP samarbeider med kommunale og private avfallsselskap, returselskaper, næringslivet, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner over hele landet.

Om Sortere Bedrift:
Et bredt spekter av samarbeidspartnere og bidragsytere har vært med på å stable Sortere Bedrift på beina: Ragn-Sells, RENAS, Grønt Punkt, Norsk Resy, Avfall Norge, Retura-selskap og hele 180 kommuner/renovasjonsselskap. Dette er aktører som nå har tatt et samfunnsansvar og bidratt til å bygge en nasjonal informasjonsløsning om avfall som alle bedrifter kan benytte helt uforpliktende og kostnadsfritt.

På sortere.no finner bedriftene alt de trenger å vite om avfall.

  • Hvordan skal avfallet håndteres: Søk på avfallstyper og produkter for å finne informasjon om hvordan avfallet ser ut, vanlige bruksområder og hvordan det skal håndteres.
  • Hvem kan hente avfallet: Oversikt over mottak i kart med informasjon om hva slags avfall de tar imot og hvilke tjenester de tilbyr
  • Hva betyr lovene i praksis: Kort og konsist om bedriftens rettigheter og plikter.
  • Hvorfor skal avfallet sorteres: Hvordan god avfallshåndtering og kildesortering kan være et verdifullt valg for bedriftenog bidra til å ta vare på ressurser og miljø.

Kontakt

Hildegunn Iversen

Daglig leder i LOOP

Mob:+47 990 45 880

E-post: hildegunn@loop.no

 

Sylvelin Aadland

Prosjektleder for sortere.no i LOOP

Mob:+47 975 18 379

E-post: sylvelin@loop.no