Carbon Black

Smarte tips til bedre design for gjenvinning

Visste du at svartfarget plastemballasje er vanskelig å materialgjenvinne?

Her gir vi deg gode tips til hvordan din bedrift enkelt kan øke gjenvinningsgraden av plastemballasje og hva dere bør tenke på ved valg av emballasjeløsning.
 

Velg riktig farge

Svartfarget plastemballasje, det vil si emballasje tilsatt fargestoffet «carbon black», er vanskelig å materialgjenvinne. Vi i Grønt Punkt Norge ønsker en høy materialgjenvinningsgrad, og svart materiale kan ikke sorteres ut med utstyret de fleste sorteringsanlegg har per i dag. Anleggene benytter ofte NIR teknologi, som vil si infrarød lesning og automatisk sortering ut fra hvilken type plast det er.

Så hvordan kan du øke materialgjenvinning av plastemballasje i din bedrift? Den beste og enkleste løsningen er å fase ut den svarte emballasjen i størst mulig grad. Dette kan du som produsent eller importør løse.

Tips for økt gjenvinning

Valg av riktig plastemballasje og design for gjenvinning, kan gjøre din bedrift mer miljøvennlig. Dette er våre enkle tips:

1. Reduser eller fjern bruk av svart plastemballasje.

2. Bruk transparent eller lyse farger som er mer egnet for materialgjenvinning.

3. Kjøp fra leverandører som benytter gjenvunnet svart plastemballasje.

 

Markedet for materialgjenvunnet svart plast er begrenset siden det kun kan lages nye svarte produkter av det. Transparent materiale har langt større markedspotensialet siden den kan benyttes videre som transparent eller farge til hvilkens som helst farge.

 

Vi i Grønt Punkt Norge har god kompetanse rundt design for gjenvinning, og kan hjelpe din virksomhet hvis du har spørsmål knyttet til dette temaet. Ta kontakt med oss på 22 12 15 00, så hjelper vi deg gjerne.

Følg oss på LinkedIn

Se hvem Grønt Punkt Norge er på bare 3 minutter:
https://youtu.be/n5haZQDe0j0


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje