u1oyynownxvi8fxmmnxc.jpg

Seks tips for vårrengjøringen

Henger du etter med vårrengjøringen? Her er seks tips for en effektiv og miljøvennlig vaske- og skureøkt.

Ikke alle har rukket å ta den årlige vårvasken, selv om kalenderen nå viser juni. Stadig lysere dager er avslørende for skitne ruter, støvete gulv og flekkete tepper. Men hvor skal man begynne?

– Prioriter det som er viktigst for deg selv å få rent. For noen er dette kjøkkenet, for andre baderommet. Sett på musikk, involver gjerne barna, sier rengjøringsekspert Malin Skaar. Hun er leder for forbrukerservice i Orkla, som fører kjente merkevarer som Klorin, Krystal, Salmi og Jif. I vårsesongen stiger salget av rengjøringsprodukter med opptil 20 prosent.

Sett realistiske mål

Skaar forteller at mens de mest ivrige får unnagjort vårrengjøringen allerede i mars, er det mange som skyver på oppgaven. Hun understreker at vårrengjøring er det man gjør det til selv, og at det er viktig å ikke la seg overvelde.

– Sett fornuftige, realistiske mål for hva som skal gjøres. Du rekker ikke alt på dag én, sier Malin Skaar, som oppfordrer vårvaskere til å begynne «ovenfra og ned».

– Start med å tørrmoppe vegger og tak, tipser hun.

Store mengder plastemballasje

Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge, er opptatt av at vårrengjøringen skjer så skånsomt som mulig for miljøet.

– Det går med mange hundretusen flasker rengjøringsmiddel i månedene fram mot sommeren. Derfor er det ekstra viktig at emballasjen gjenvinnes, slik at materialene kan tilbakeføres til kretsløpet. Tøm plastplasken helt, og legg den deretter i plastinnsamlingen. Hvis den leveres uten kork letter det i tillegg på komprimeringen, sier Ljøstad.

(Av Henning Poulsen, Pressenytt)

Tips til vårrengjøring:

1. Start «ovenfra og ned», med å tørrmoppe tak og vegger.

2. Tørk støv med tørr klut og vask ved behov med fuktig klut etterpå.

3. Heng ut tepper, dyner og puter til lufting dersom du har muligheten.

4. Støvsug madrasser, stoler og sofa.

5. Vask ting du ellers ikke har tid til, som stekeovn, baderomsfuger, vaskemaskin, inni/oppå skap.

6. Tøm flasken med rengjøringsmiddel helt, skyll godt og levér den til gjenvinning med løs kork.

(Kilde: Orkla)


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.