iirsgmr8gecldxvh6cmf.jpg

Reddet verden med Lorax - vant 20.000 kroner

Skoleåret 2012/13 deltok Nordby Gårdsbarnehage i Grønt Punkts spill «Redd verden med Lorax». Fredag gikk de av med seieren og 20.000 kroner. Nå er det duket for en ny runde med samme miljøsuksess som skal lære barna å skylle – brette – og stappe drikkekartongene sine.

-  Det er veldig hyggelig å se at så mange skoler og barnehager engasjerer seg i miljø og samtidig ønsker å kildesortere, sier adm. dir. i Grønt Punkt, Jaana Røine.

«Redd verden med LORAX» er et spill laget av Grønt Punkt i samarbeid med Regnskogfondet. Spillet består av fakta og fargerike bilder og tar med barn og voksne på en spennende reise til dype regnskoger, der de lærer om rare, morsomme og merkelige dyrearter. Når klassen har spilt ferdig kan et bonusspørsmål besvares elektronisk, og klassen eller avdelingen blir med i premietrekningen.

Årets vinner er Nordby Gårdsbarnehage i Halden. Det er imidlertid ikke første gangen gårdsbarnehagen ved Iddefjorden har gjort seg bemerket i miljøsammenheng. I det daglige jobber de med temaer som natur, miljø og gjenvinning, og 2009 vant de Halden Kommunes miljøpris. Den gang brukte de premien på en reise til Nordens Ark i Sverige hvor de kikket på nordiske dyrearter.

- Det er utrolig gøy at vi har vunnet i Grønt Punkts spill. Ikke minst så er det overraskende, siden vi vant Halden Kommunes miljøpris for bare noen år siden. Man tror jo ikke at man skal vinne noe på en stund etter noe sånt, sier Ann Kristin Clausen, som er pedagogisk leder ved barnehagen.

Clausen sier pengene vil gå til opplevelser for de 28 barna på Nordby, som til daglig omgås egne høns og dessuten deles inn etter alder – til kyllinger, høner og haner.  Premien fra Grønt Punkt vil de bruke på en utflukt til en større besøksgård i nærområdet.

Viktig med tidlig miljøbevissthet

- Barn og unge er en viktig målgruppe for Grønt Punkt Norge. Ofte er det slik at foreldre har mye å lære av barna sine når det kommer til miljø og kildesorteringsvaner, som barnehager og barneskoler er veldig flinke på, sier prosjektleder for Grønt Punkts skole- og barnehagesatsing, Arve Martinsen.

Martinsen forteller at den høye returgraden av drikkekartonger som skoler og barnehager oppnår, fører til avgiftsreduksjon på melk til skoler og barnehager som er tilskuddsberettiget.

- Vi vil skape bevissthet rundt viktigheten av å ta vare på de ressursene som finnes på kloden vår, og det kan ikke påbegynnes for tidlig, sier Martinsen og legger til at han er imponert over det daglige miljøarbeidet til Nordby Gårdsbarnehage.

Klart for ny runde av «Redd verden med Lorax»

Grønt Punkts miljøsatsing rettet mot barn fortsetter denne høsten, der den fargeglade figuren Lorax skal ta med skole- og barnehagebarn på en ny og spennende reise inn i regnskogen.

- Alle barnehager og barneskoler i landet kan bestille årets spill «Redd verden med Lorax del 2». I fjor deltok rundt 160 000 barn i spillet hver dag, og i år håper vi på enda flere, sier Martinsen, som forteller at spillet kan bestilles gratis på Grønt Punkts hjemmesider.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.