Nye avtaler med sorteringsanlegg

Nye avtaler med sorteringsanlegg

Grønt Punkt Norge har sikret gode avtaler for sortering av husholdningsplast i 2020 og 2021. Før sommeren ble det avholdt anbudskonkurranse på sortering av husholdningsplast, og til sammen kom det inn åtte anbud. Nå har vi inngått større avtaler med tre sorteringsanlegg i Tyskland og ett i Finland. Samtidig holder vi god kontakt med aktører som planlegger anlegg i Norge.

Hvert av de tre anleggene i Tyskland vil stå for rundt en tredjedel av den totale tonnasjen, mens en mindre mengde sendes til Finland. 

Fortsetter samarbeidet

Vi fortsetter det gode samarbeidet med Eing og Kedenburg som vi har hatt avtaler med i flere år. I tillegg har vi inngått avtale med selskapet Vogt - som vi allerede kjenner godt og som samarbeider med vårt svenske søsterselskap Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI).

Det som er spennende med Vogt er at de i likhet med Eing både sorterer og gjenvinner på samme anlegg. Vi har også inngått ny avtale med Fortum, og vil sende noe husholdningsplast til deres anlegg i Finland. 

 

Norske anlegg

I tillegg til de tyske sorteringsanleggene har vi også god dialog med det nye gjenvinningsanlegget RePlast i Kristiansund. De har allerede mottatt plastemballasje til prøvekjøring og vi planlegger at de skal motta alt fra IKS’ene i Møre og Romsdal når de har fått anlegget sitt i gang. 
ROAF mottar i dag noe husholdningsplast fra ØRAS som et prøveprosjekt. Målet er at de på sikt tar enda mer fra disse nærliggende kommunene. Vi er også i dialog med IVAR om tilsvarende løsning. Vi håper å kunne benytte alle anlegg som bygges i Norge. 

 

Bedre kapasitet

Med de nye avtalene har vi planlagt for en økt kapasitet sammenlignet med 2018 og 2019. Dette vil bidra til at henting- og leveransesituasjonen blir mer stabil de to neste årene. 

På bildet: Svein Erik Rødvik som leder Grønt Punkt Norges gjenvinningsavdeling.

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.