Komprimatorer sparer miljø og transport

Komprimatorer sparer miljø og transport

KANDA er en familiebedrift med produksjon av matvarer . Bedriften stammer helt tilbake til slutten av 1800-tallet. Tom Jarle Karlsen, ordre- og logistikksjef for KANDA, ønsker at bedriften bidrar og gjør sin del for miljøet.

-For et par år siden fikk jeg full frihet til planlegging i bedriften, og innså at vi måtte se nytt på sorteringen. Vi begynte med å sette opp flere sorteringsstasjoner for å tilrettelegge bedre. På den tiden hadde vi fortsatt henting av papp og plastemballasje  2-3 ganger i uken, noe som var helt unødvendig.

En engasjert Karslen ville endre på dette - at bedriften hadde optimalisert sorteringen var ikke nok. Han ville også effektivisere måten bedriften lagret avfallet på slik at de kunne redusere arbeidet som gikk inn i å manuelt komprimere det, og samtidig spare miljøet for den hyppige transporten som følge av henting.

-Med komprimatorene har vi gått fra henting av avfall 2-3 ganger i uken, til 2-3 ganger i året både på papp og plast. En komprimator som kan komprimere med 36 tonn trykk hjelper! Til plastemballasjen ønsker vi nå å gå til anskaffelse av en større komprimator slik at vi kan redusere henting av plastavfallet til kun 1-2 ganger i året.

Karlsen innrømmer at å skape denne type bevissthet og se tydelige resultater, gjør noe med organisasjonen hos Kanda AS.

-Det hele er en vinn, vinn situasjon. Komprimatorene er en investering som er lønnsom da den sparer arbeidstid, og både bedrift og miljø for unødig transport. Bevisstheten har definitivt smittet av, og jeg tar vanene med meg hjem. Jeg irriterer meg for eksempel over å bruke for mye plast, så nå har jeg flere handlenett i bilen. Det går litt sport i det!


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.