Hver kartong er et lodd

28.11.2016 | Nyhetsbrev

Fra 1. januar 2017 blir det enda enklere å være med i Returkartonglotteriet. Da er også hver kartong ett lodd.

Du kan enten skrive navn og telefonnummer på hver enkelt kartong, eller du kan skrive på kubber som man alltid har gjort. Det er bare de som skriver på kubber som kan vinne hovedpremien på 100.000 kroner hvert kvartal, mens alle kan vinne 10.000 kroner – som det er 30 av hvert kvartal. Til sammen deles det ut premier for 1,6 millioner kroner årlig, som tidligere.

Mer engasjement og mer oppmerksomhet
Vi vet det kan være vanskelig å finne kartongkubber det er skrevet på, dette er en av grunnene til at vi ønsker å gjøre det enklere å delta. I tidligere forbrukerundersøkelser ser vi at mange svarer at grunnen til at de ikke deltar er at det tar så lang tid å spare opp til en kubbe – deres forbruk av kartonger er for lite. Samtidig har vi i spørreundersøkelse blant alle kommuner og IKS fått bekreftet vår teori om at en slik omlegging kan føre til nytt engasjement, fornyet informasjon til forbrukerne og kanskje også bedre tilgang i pressen.

Edel viser hvordan
I forbindelse med omleggingen går vi allerede i romjulen ut med helt ny kampanje. Vi har vært så heldige å få med oss Henriette Steenstrup som Edel Hammersmark Gjervan. I kjent Edel stil (usensurert og frekk) vil vi først på Facebook, deretter også på TV annonsere at nå er hver kartong et lodd. Vi lover et ganske kraftig reklametrykk i årets siste og første uke.

Flere frontfigurer i flere kanaler
Videre utover året vil vi bruke både godt kjente og mindre kjente «påvirkere» (gjennom sine blogger, Instagram-kontoer og andre sosiale medier) til å fortelle om Returkartonglotteriet i egen form. Dette er gjenbrukspersoner som Jenny Skavlan, matbloggere som Trine Sandberg eller småbarnsbloggere og helsebloggere med mange eller færre følgere. Det viktige er at kartonger, mat og gjenvinning er en naturlig del av deres budskap og at vi ikke legger skjul på at dette er gjort i samarbeid med Grønt Punkt Norge. Vi gleder oss til å få ny vind i Returkartonglotteri-seilet og ikke minst enda flere kartonger innlevert til materialgjenvinning.

Lykke til alle sammen!

Les mer om Returkartonglotteriet her.