xsdqirksxqna6iruyg3vxq.jpg

Høstkampanjer i Oslo

I høst skal Oslos befolkning minnes på kildesortering av plastemballasje, drikke- og emballasjekartong. I uke 33, 45 og 48 vil det henge myteknekkerplakater på alle busser, trikker og T-baner i Oslo.

Plakatene skal knekke folks myter som reduserer troen på kildesortering.  Dette kan være “Emballasjen blir jo bare brent i utlandet uansett”, “returkartonglotteriet er bare juks hvor ingen vinner”, “transporten gjør at energibruken er høyere enn miljøgevinsten” og “vinninga ved å gjenvinne går opp i spinninga”. Dette er påstander alle har hørt og som sår tvil om nytteverdien ved kildesortering.  Og sannheten blir selvsagt også publisert på plakatene. Forhåpentligvis skal publikum som sitter sine gjennomsnittlige 20 minutter på offentlig transportmiddel få et godt svar på sin myte. Plakatene på busser, trikker og T-baner har et strengt format. Her har vi vært så heldige å få strekke oss litt lenger.  Alle plakatene går nemlig utenfor formatet med Pinocchio nesen. Dette gir en artig oppmerksomhetsverdi for plakaten og dermed hele budskapet.  Vi håper alle som tar buss, trikk eller T-bane i Oslo i høst skal få med seg noen av de til sammen seks forskjellige budskapene.

Plakatene er en videreføring av “puffannonseringen” med myteknekking som kjøres i 55 forskjellige lokalaviser over hele landet.

En helt ny markedsføringskanal tilbys på Stortinget stasjon. Ukentlig er det 190.000 passasjerer som går i disse rulletrappene. Nytt av året er digitale plakater (DEP) på begge sider av rulletrappen i begge løp. Spesielt for dette mediet har vi laget en kampanje som skal minne passerende på å skylle plastemballasjen de leverer inn – da er den lettere å gjenvinne.  Fra produkt til produkt renner vann i trinn nedover rulletrappen. Vi håper og tror nyheten og effektbruken også her skal minne folk på å levere ren og tørr plastemballasje i plast returordningen, som stadig flere husstander i Oslo har. Også denne annonseringen vil kjøres ytterligere 3 uker i høst.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.