God emballasje er godt for miljøet

07.12.2016 | Nyhetsbrev

Grønt Punkt Norge produserer i disse dager en serie med Podcast-intervjuer der vi snakker med ulike virksomheter for å høre om hva de mener er viktig i utvikling og valg av emballasje.

Først ut i vår nye Podcast-serie er BAMA og senior emballasjeutvikler Thomas Eie, med over 20 års fartstid innen emballasje.

Grønt Punkt Norge produserer i disse dager en serie med Podcast-intervjuer der vi snakker med ulike virksomheter for å høre om hva de mener er viktig i utvikling og valg av emballasje. Først ut er BAMA og Senior emballasjeutvikler Thomas Eie, med over 20 års fartstid innen emballasje.

Hør hele intervjuet med emballasjeutvikleren i Bama her:

Ofte går faktisk svinnet ned når vi emballerer, forteller Thomas Eie i BAMA (t.v.) Eirik Oland (t.h.) i Grønt Punkt Norges nye Podcast-serie. Foto: Dani Eilertsen

Viktigst å redusere matsvinnet
Bamas miljøfokus nummer en er å redusere matsvinnet. Emballasjen spiller en viktig rolle for å sikre produktkvalitet og redusert matsvinn. BAMA arbeider med å videreutvikle riktig emballasje til sine produkter.

-Emballer på produktenes premisser. Hvis produktet har det bra inne i emballasjen, vil også markedssjefen være fornøyd, konsumenten vil være fornøyd og miljø har grunn til å være fornøyd også, sier Thomas Eie.

Et godt eksempel er steinfrie druer. Etter at disse druene ble pakket i egnet emballasje direkte etter innhøsting, ble svinnet fra høsting til forbruker redusert med 75 prosent. Tidligere lå svinnet på druer solgt i løs vekt på 15 – 20 prosent. Les mer om hvorfor redusert matsvinn er en viktig del av BAMAs miljøstrategi her.

10 vanlige spørsmål om emballasje
Vi som forbrukere blir stadig mer miljøbevisste. BAMA får ofte spørsmål om hvorfor de emballerer produktene sine. Her kan du se de 10 vanligste spørsmålene og svarene.

Bama jobber også aktivt for å utvikle bedre løsninger, med lavest mulig ressursbruk og miljøbelastning, og høyest mulig grad av materialgjenvinning og energiutnyttelse. BAMA er medlem av Grønt Punkt, og betaler vederlag for all emballasje som brukes. Dette er penger som går til returselskapene som sørger for innsamling og gjenvinning.

Les mer om medlemskap i Grønt Punkt.

God emballasje er godt for miljøet

- Ofte går faktisk svinnet ned når vi emballerer, forteller Thomas Eie i BAMA. Foto: Bama