GLAVA® har skapt en viktig verdikjede for resirkulering

GLAVA® har skapt en viktig verdikjede for resirkulering

Glass fra bilruter, vinduer og husholdning knuses og gjenvinnes til glassull. Sammen med Norsk Gjenvinning har GLAVA® skapt en viktig verdikjede for resirkulering.

Fra problemavfall til verdifull ressurs

https://youtu.be/4us8rRyI1cw

Før ble isolerglass regnet som problemavfall og eksportert til utlandet for høyvarmeforbrenning. I dag resirkuleres glasset av Norsk Gjenvinning som leverer alt resirkulert materiale direkte til GLAVA® som bruker dette til sin produksjon av isolasjonsmaterialer. 

GLAVA® har vært medlem av Grønt Punkt Norge siden 1997, og har sammen med Norsk Gjenvinning skapt en viktig verdikjede for resirkulering. GLAVA® bruker i dag opp til 70 prosent glass i glassullproduksjonen og har en egen glassgruppe som jobber for å utnytte ressursene bedre i fremtiden.

Sirkeløkonomi i praksis

Norsk Gjenvinning som ligger på Øra i Fredrikstad, leverer store mengder glassråvare til GLAVA® i Askim, ikke mange milene unna. Det betyr kort transport og liten belasting på miljøet, noe begge bedriftene tjener på. Samarbeidet mellom Norsk Gjenvinning og GLAVA® vises fram som et godt eksempel på sirkeløkonomi ved gjenvinning og bruk av fornybare råvarer. Glassgjenvinningen bidrar også til myndighetenes krav om materialgjenvinning.

Ønsker du mer informasjon om hvordan skape verdikjeder for gjenvinning i din bedrift, ta gjerne kontakt med oss i Grønt Punkt Norge. Ring oss på 22 12 15 00 eller send en mail til post@grontpunkt.no.


Følg oss på LinkedIn


Se hvem Grønt Punkt Norge er på bare 3 minutter:

https://youtu.be/n5haZQDe0j0


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.