Gjenvinningskalkulator

Gjenvinningskalkulator

Grønt Punkt Norge er i ferd med å utvikle et nytt verktøy for å vise hvordan emballasjevalg påvirker gjenvinnbarheten.

For å øke gjenvinningen av emballasjematerialene, er det viktig at emballasjen er designet slik at den egner seg best mulig både for sortering og gjenvinning. I en del tilfeller kan det være komplisert for emballasjedesigneren å orientere seg i hvordan ulike valg påvirker gjenvinnbarheten. Derfor har Grønt Punkt Norge utviklet en interaktiv gjenvinningskalkulator, som et nyttig verktøy for alle våre medlemmer.  

 

På Plastløftet-samlingen 08. oktober lanserte vi betaversjonen av kalkulatoren, og den er tilgjengelig for våre medlemmer på Plastløftet-siden. Denne første versjonen har begrensninger, og vi fraråder å styre ukritisk etter den. Den begrenser seg blant annet til plastemballasje, og vi holder på å kvalitetssikre noen av gjenvinnbarhetsberegningene. 

 

Hensikten med å gjøre betaversjonen tilgjengelig, er for å lære og få tilbakemeldinger fra alle dere som tester den. Vi tar med oss tilbakemeldingene i arbeidet med en fullverdig versjon, som skal kunne dekke flere emballasjedesign og materialtyper. Etter planen vil denne lanseres i løpet av første halvår 2020. Målet er at kalkulatoren vil fungere som et nyttig arbeidsverktøy for deg som emballasjedesigner, gi mulighet til å lage et kartotek over dine emballasjer og gi deg tilgang på nedlastbare sammenligninger av ulike valg.

 

Deltakere under Plastløftet-samling tester ut kalkulatoren 

 

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.