fwbswjfdraqff0tf4iyx.jpg

Furutoppen barnehage vant 10 000 – fikk besøk av folkekjær artist

Katthult-avdelingen i Furutoppen barnehage på Flatåsen i Trondheim har vunnet 10 000 kroner i skyll-brett-stapp-konkurransen til Loop Miljøskole og Grønt Punkt Norge. På fredag fikk de overrukket sjekken av Øystein Dolmen, den ene halvdelen av Knutsen og Ludvigsen.

HEIA KATTHULT. Øystein Dolmen tegnet en hilsen til Katthult-barna fra Knutsen og Ludvigsen. Foto: Eirin Hoem Tømte

– Det er veldig artig å vinne, og ungene syntes det var stor stas å få besøk av Knutsen. De har gledet seg veldig til dette, og nå skal alle Katthult-barna få lov til å være med på å bestemme hvordan vi skal bruke pengene, sier Kristin Garmannvik, assistent i Furutoppen barnehage.

Om lag 1500 barnehager og skoler over hele landet deltok i skyll-brett-stapp--konkurransen til Loop Miljøskole og Grønt Punkt. Fredag 19. februar fikk vinneren, Furutoppen barnehage avdeling Katthult, besøk av den folkekjære artisten Øystein Dolmen, som fylte 69 år samme dag.

Sang grevlingsangen

– Øystein sang «Grevling i taket» mens barna satt rundt i sirkel. Det var veldig populært. Etterpå fortalte barna oss om alt de har lært om kildesortering. De var veldig opptatt av at gamle ting blir til nye ting, slik at de blir brukt om igjen, sier Terje Eckhoff, prosjektleder i LOOP Miljøskole.

– Skylling, bretting og stapping av drikkekartonger er en god måte for barn å lære om kildesortering og gjenvinning. Vi ønsker at norske barn skal få inn gode miljøvaner tidlig. Da øker sjansen for at de blir miljøbevisste også i voksenlivet, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Retter på foreldrene

I anledning Knutsen & Ludvigsen-filmen, som snart slippes på DVD, har Dolmen sammen med LOOP Miljøskole laget et eget, gratis hefte om kildesortering og gjenvinning tilpasset både barneskoler og barnehager.

– Kildesortering er viktig i et miljøperspektiv. Dessuten er barn flinke oppdragere. De gode kildesorteringsvanene de lærer i barnehagen og på skolen tar de med seg hjem, og her har mange foreldre mye å lære, sier Eckhoff.

Vårens konkurranse er allerede i gang, og Eckhoff forteller at det fremdeles er mulig for skoler og barnehager å melde seg på. Vinneren kåres i juni.

(Av Henning Poulsen, Pressenytt)


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.