Drikkeflasker av resirkulert plast

Drikkeflasker av resirkulert plast

Imsdal kommer nå i den første og eneste drikkeflasken i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Med overgangen reduserer Ringnes bruken av ny oljebasert plast i produksjonen med hele 470 tonn, opplyser Ringnes i en pressemelding.

 

Vil bytte ut 50 prosent av plasten

– Vi er svært stolte og veldig fornøyde med endelig å kunne tilby forbrukerne den første flasken i butikken som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

– Det har vært en komplisert prosess som har vart i over to år å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier Røed.

 

1300 biler mindre i året

Som en tommelfingerregel går det med 2 kilo olje til å produsere en kilo ny plast. Ved å erstatte plasten i alle Imsdals-flaskene med resirkulert plast, sparer Ringnes 1500 tonn CO2 årlig. Det er det samme som CO2-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i flaskene, er ifølge Røed ganske enkelt at prisen på ny, jomfrueligplast er langt lavere enn den resirkulerte.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Ringnes administrerende direktør, Anders Røed.

– Vårt mål om å ha minst 50 prosent resirkulert plast i flaskene våre innen 2025 er dobbelt så høyt som EU-målet. Dette vil redusere den årlige bruken av ny plast med mer enn 3750 tonn, sier Ringnes’ administrerende direktør.


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.

* Vi har sommerferie frem til uke 32