yeplivm1u472ix32wo8x.jpg

Deler ut 1,6 millioner kroner til kartongbrettere over hele landet

Oslo: Seks barnehager, en skole og et aldershjem er blant de 62 vinnerne av Returkartonglotteriet så langt i år. Til sammen har de delt halve årets premiepott, som er 800 000 kroner.

– Returkartonglotteriet er sannsynligvis det eneste lotteriet i Norge som bare har vinnere. Det koster ingenting å delta, oppmerksomheten rundt konkurransen er positiv for gjenvinningsbransjen og miljøet tjener på hver ekstra drikkekartong som kildesorteres, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Toppgevinst til Krøderen og Trondheim

En mann fra Krøderen i Buskerud og en mann fra Trondheim er hovedvinnerne i årets to første kvartaler. De får toppgevinsten på 100 000 kroner. Ytterligere 60 vinnere i lokale trekninger mottar 10 000 kroner hver.

Blant vinnerne finner vi blant annet barnehagene Kårvåg på Averøy, Oteren i Storfjord, Kvalsund i Finnmark, Brøvigs Minde i Farsund samt Tryggheim barnehage både i Ulsteinvik og Sykkylven. Også Vevring skule i Naustdal og Solsida aldershjem 1 sør i Alvdal ble trukket ut. I tillegg finner vi et stort antall privatpersoner.

Stort lokalt engasjement

For å delta i Returkartonglotteriet må du skylle, brette og stappe seks drikkekartonger inn i en sjuende kartong, slik at du får en kartongkubbe. Deretter leverer du kubben inn ved den kommunale returordningen, som i de fleste steder i landet betyr sammen med annet papp og papir.

Røine forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på kubben, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på, uansett om du fører opp den lokale barnehagen, skolen, korpset, idrettslaget eller et annet godt formål. Dette er penger som kommer godt med de fleste steder, sier hun.

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 120 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Kubbene trekkes på 86 forskjellige trekksteder over hele landet.

FAKTABOKS

Slik blir du med i Returkartonglotteriet

1. Skyll kartongen.

2. Brett kartongen.

3. Stapp kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor.

4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!

5. Lever kartongkubben i din ordinære kommunale returordning.

6. Er du i tvil om hvordan du skal kildesortere i din kommune: se www.sortere.no


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.