To barn i en skog, med trær, bjørn, fugler og sopp.

Bli med på Barnas skog!

Hva har skrukketroll med skolemelk å gjøre, og hvilket insekt er sterkere enn en bodybuilder? Dette er noen av mange svar 3., 4. og 5. klassinger vil finne i Barnas skog som åpner 12. oktober, en interaktiv skog elevene kan oppdage, utforske og lære i!

Barnas skog er en interaktiv skogstur som lærer barna om skogen, artene som bor i den, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer skolemelkkartongen. Tanken bak Barnas skog er å sette verdien av det å kildesortere inn i en større sammenheng. Ved å lære barna om skogen, som papirfibrene til melkekartongen kommer fra, blir det enklere for barna å forstå hvorfor det er så viktig at vi gjenvinner skolemelkkartongen.

– Når vi henter ut ressurser fra naturen, må vi ta vare på dem så lenge som mulig. Fibrene fra melkekartongene kan faktisk gjenvinnes og bli til nye papirprodukter hele sju ganger! Det forteller Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

Bilder av drikkekartong med teksten Visste du at det er en liten bit skog i alt som er papir?

En skog i seks deler

Barnas skog består av seks deler. Skoleklassene må skylle, brette og stappe skolemelkkartongene for å åpne hver del. I hver del lærer de noe nytt om skogen og artene som lever der. For å gjøre opplegget enkelt å gjennomføre i en hektisk skolehverdag, kan læreren selv bestemme hvor lang intervall det skal være mellom hver gang klassen åpner en ny del av Barnas skog.

– Skogen skjuler en fantastisk verden som åpner seg for barna når de lærer mer om hvordan artene lever i samspill og er gjensidig avhengig av hverandre. Å gå på tur i skogen blir mye morsommere når du kan se forskjell på trærne, gjenkjenne lyden av en hakkespett, vet hvordan blåveisen sprer frøene sine, eller hvorfor døde trær er fulle av liv. Alt det lærer elevene om i Barnas skog, forteller biolog Sverre Lundemo i WWF.

Han har sammen med kollegaene Trude Myhre og Marianne Hansen bidratt med fascinerende fakta om skogen. Og om sjokoladekjuker, skolopendere og sotpraktbiller.
Skogturen blir aldri kjedelig igjen!
I tillegg vil Barnas skog bestå av en kampanjeside med undervisningsopplegg, som er knyttet opp mot de nye kompetansemålene i skolen. Her vil læreren finne aktiviteter klassen kan gjøre både ute og inne, og en film som forklarer sammenhengen mellom skog, kildesortering og gjenvinning. Den har Anders Herman Clausen fra NRK Super i programlederrollen.

– Barn lærer best gjennom opplevelser og gode historier. Barnas skog er et konsept som inviterer undervisningen ut i naturen og naturen inn i klasserommet. Etter å ha tatt turen gjennom Barnas skog, er vi er rimelig sikre på at det aldri blir kjedelig for ungene å dra på skogstur igjen, sier prosjektleder for Barnas skog, Marianne Heggenhougen i LOOP.

Barnas skog på skolemelkkartongen

Barnas skog vil ha seks ulike design på TINE skolemelk med kakaosmak som lanseres i oktober.
– Det er verdifullt for oss i Skolelyst at gjenvinning av drikkekartong settes inn i en større sammenheng. Med Barnas skog lærer barna mens de drikker skolemelk, både om skogen, hvor fibrene i skolemelkkartongen kommer fra, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer den, sier Birgit Irgens, Konseptansvarlig i TINE Skolelyst.
Barnas skog åpner den 12. oktober.

Meld på klassen din allerede nå!

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.