Bærekraftpris til norsk tannbørste

Bærekraftpris til norsk tannbørste

Jordan og Orkla Home and Personal Care gikk av med seieren i prestisjefylt europeisk bærekraftpris.

7. mars delte EPRO (European Association Of Plastics Recycling) ut prisen for det beste gjenvunnede plastproduktet i 2018. Vinneren ble den norske tannbørsten Jordan Green Clean.

– Vi er strålende fornøyd over å ha mottatt denne viktige prisen, ikke minst tatt i betraktning den tøffe konkurransen. Vi håper prisen vil inspirere designere, produsenter og andre sentrale aktører til å fortsette reisen for en mer sirkulær tenking i arbeidet med å utvikle nye produkter som samtidig svarer på trender og kvalitetskrav. Vi håper også at anerkjennelsen Green Clean nå har fått, tydelig viser behovet for bedre infrastruktur og sortering av resirkulerbar plast, sier senior produktutvikler Daniel Bondeson i Orkla Home and Personal Care.

Hensikten med prisen er å fremheve og anerkjenne bærekraftige og innovative produkter i resirkulert plast.

– Vinnerproduktet er innovativt og en fantastisk ambassadør for resirkulert plast, sier generalsekretær Peter Sundt i EPRO.

Tannbørstene

VINNERPRODUKTET: Tannbørstene til Orkla er laget i 100 prosent resirkulert plast.

Dedikert til å bruke resirkulert plast

Jordan Green Clean tannbørste er laget av 100 prosent resirkulert forbrukerplast av høy kvalitet og godkjent som matemballasje. Busten er laget av biobasert nylon.

Under prisutdelingen sa Javier Constante, President i PlasticsEurope, at Orkla Home and Personal Care feide alle konkurrenter til side med tannbørsten, som er svært godt mottatt av forbrukerne.

I tillegg har Orkla forpliktet seg til å gå over fra jomfruelig fossil plast til resirkulerte eller biobaserte alternativer.

Bård Bringsrud fra Orkla tok i mot prisen.

MOTTOK PRISEN: Bård Bringsrud Svensen tok i mot prisen på vegne av Orkla. FOTO: EPRO


Viktig medlem av Grønt Punkt Norge

Som medlem av Grønt Punkt Norge har Orkla i en årrekke tatt miljøansvar. De siste årene har de også vært en foregangsbedrift ved å bruke stadig mer resirkulert plast i både emballasje og produkter.

– Vi trenger produsenter som Orkla, som går i front for å vise hvilke muligheter som finnes når det kommer til å bruke resirkulerte råvarer. Det er derfor ekstra morsomt når de får velfortjent europeisk anerkjennelsen for den fantastiske jobben de gjør, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge. I tillegg til at tannbørsten er laget av resirkulert plast så er også kartongen den kommer i laget av 100 prosent resirkulert papirfiber.

Sist gang det ble kåret en norsk vinner var i 2015 da Flokk vant prisen for sin kontorstol Håg Capisco.

European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations (EPRO)

 • Er en medlemsorganisasjon med 21 medlemmer fra 18 europeiske land i tillegg til Sør-Afrika og Canada
 • Grønt Punkt Norge er medlem
 • Medlemmene forplikter seg til å jobbe for å møte EU-krav, nasjonale emballasjekrav og:
  • Utveksle og offentliggjøre informasjon og erfaring.
  • Utvikle nye strategier for å forhindre forsøpling, resirkulere og gjenvinne avfall fra plastemballasje i henhold til EUs strategi for avfall og resirkulering.
  • Støtte teknologiprosjekter designet for å øke effektivitet og lønnsomhet i resirkulerings- og gjenvinningsbransjen i hele Europa.
  • Vitenskapelig basert evaluere ny teknologi og stimulere til forbedret kvalitet og verdi på brukt plast.

 


Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.