rxidkhkcyfdsepfkvami.jpg

Én av fire dropper å kildesortere spylervæskekannen

Hver fjerde bilist opplyser at de lar være å kildesortere tomme spylervæskekanner. Flere tusen tonn hardplast ender hvert år opp i restavfallet. – Vi sparer miljøet for store mengder avfall dersom flere husker å levere tomme spylervæskekanner i beholderne på bensinstasjonen, sier Arve S. Martinsen i Grønt Punkt Norge.

– Når spylervæskekannene havner i restavfallet i stedet for å kildesorteres går vi glipp av en råvare som kunne blitt brukt på nytt, sier kommunikasjonsrådgiver Arve S. Martinsen i Grønt Punkt Norge.

Av Kari Magnussen, Pressenytt

En vinter med slapsete og sølete veier setter sine spor på bilruten, og dårlig sikt kan være direkte trafikkfarlig. I løpet av vintersesongen går det derfor med mange liter spylervæske for å holde rutene rene. Tomme spylervæskekanner får nytt liv dersom de puttes i riktig beholder på bensinstasjonene. Likevel dropper 24 prosent å kildesortere disse, ifølge en undersøkelse som YouGov Norge har gjennomført for Grønt Punkt Norge.

– Hvert år ender hele 18 000 tonn hardplast opp som avfall i Norge. Hvis all denne plasten havner i restavfallet i stedet for å kildesorteres går vi glipp av en råvare som kunne blitt brukt på nytt, sier kommunikasjonsrådgiver Arve S. Martinsen i Grønt Punkt Norge.

Flere leveringssteder

I undersøkelsen sier 65 prosent at de hadde resirkulert kannene oftere dersom det var bedre muligheter for det på bensinstasjoner, parkeringsplasser og andre steder de fyller på spylervæske.

For å gjøre det enklere å kildesortere spylervæskekanner har Grønt Punkt sendt ut skilter til bensinstasjoner over hele landet som de kan henge på beholderne for tomme kanner, slik at det skal være lett å se hvor disse skal leveres.

– Vi vil ha folk til å kildesortere spylervæskekannene fordi de har så stort volum og lav vekt. Hvis flere kildesorterer kan kannene bli til nytt råstofff, samtidig som bensinstasjoner får færre tømminger av restavfallet, sier Martinsen.

Kontaktperson:

* Grønt Punkt Norge, kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen mobil 473 89 818.Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.