Toppbanner, metall.png

Emballasjemerket for metallemballasje

Emballasjen skal merkes som metallemballasje hvis mer enn 50 prosent er av blikk/stål eller aluminium. Dette er minimumskriteriene for at emballasjen kan merkes til kildesortering. All emballasje bør optimaliseres for gjenvinning ved bruk av mest mulig monomaterialer. Pillebrett og blisterpakninger som er sammensatt av både plast og metall er ikke egnet for gjenvinning og merkes derfor som restavfall. 
På spraybokser av metall brukes kildesorteringsmerket kun på bokser som har inneholdt matvarer.

Størrelse

Anbefalt minste størrelse på piktogrammet på emballasje er 10 mm. På særlig liten emballasje vil høyden på piktogrammet unntaksvis kunne reduseres (minimum 6 mm).

Bruk av Grønt Punkt-symbolet sammen med tekst og piktogram 

Vi anbefaler at piktogrammet står sammen med Grønt Punkt-symbolet som illustrert. Teksten skal stå til høyre for piktogrammet. Det skal aldri legges tekst inn i selve piktogrammet.

Fargebruk

Piktogrammet trykkes fortrinnsvis i riktig grå farge. 

  • Pantone (print) 444 C
  • CMYK (print) 25 / 0 / 0 / 65
  • RGB (web) 90 / 110 / 120
  • RAL (folie/skilt) 7031 - Blue Grey

Det kan også trykkes i sort eller hvit, avhengig av hva som gir best kontrast.


Emballasje som består av både glass og metall

Denne emballasjen skal i Norge i all hovedsak i samme returordning, og om det er begrenset plass på emballasjen anbefaler vi at den merkes med det piktogrammet den i hovedsak består av, men med tekst.


Emballasje som består av både metall og annet materiale som bør separeres før sortering

Emballasjen skal merkes med flere piktogrammer hvis den består av flere emballasjematerialer som skal kildesorteres separat. Mindre plastdeler av emballasjen, som korker o.l. med mål under 5X5X5 cm, behøver ikke merkes for separat sortering som plast. 

Anbefalt minste størrelse:Anbefalt forklarende tekst:Bruk riktig farge hvis mulig, alternativt i sort eller hvit:Emballasje som består av både metall og glass:Emballasje som består av metall og annet materiale, som bør separeres:


Emballasjemerking illustrasjoner, metall.png


Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?For å kunne håndtere din hendvendelse/bestilling blir skjemaet lagret. Se hvordan vi behandler personopplysninger.