Sparte miljøet for 90 tonn plast i året


Ved å lansere tøyvaskemballasjen vår i resirkulert plast, så har vi i Orkla spart miljøet for 90 tonn plast i året, forteller Bård Bringsrud Svensen, Sustainability Innovation Manager i Orkla.

Overgangen til resirkulert plast i emballasjen vår er noe vi i Orkla ikke har greid alene. Dette har vært et stort samarbeid med mange aktører i verdikjeden. Alt fra etikettleverandører til flaskeprodusenter til gjenvinningsbransjen og sorteringsanlegg har vært viktig. Og ikke minst Grønt Punkt Norge. De har vært kjempesentrale i hele dette arbeidet og kunnskapsdeling og erfaringsutveksling har vært veldig sentralt.

Vi i Orkla ser at forbrukere er stadig mer opptatt av å ta grønnere valg i hverdagen. Og nyvinninger som tøyvaskene i resirkulert plast blir veldig godt mottatt, så det er kjempespennende å se, avslutter Bård Bringsrud Svensen fra Orkla.

BÅRD BRINGSRUD SVENSEN

Sustainability Innovation Manager, Orkla

HVEM KAN TA PLASTLØFTET?

Plastløftet er et tiltak ovenfor bedrifter som produserer eller importerer emballerte varer. For å ta Plastløftet må bedriften din være medlem av Grønt Punkt Norge.