Løvenskiold Handel kutter plast


Vi har byttet til resirkulert plast i vår trelastfolie, forteller Heidi Lyngstad, Bærekraftsjef i Løvenskiold Handel.

I Løvenskiold handel og Maxbo så bruker vi en betydelig mengde plast til innpakking av produkter som sendes ut fra oss. Nå har vi byttet fra jomfruelig plast til resirkulert plast i vår trelastfolie. Folien ser helt lik ut og har akkurat den samme gode kvaliteten som før. Med dette tiltaket har vi spart kloden for produksjon av 68 tonn med plast det siste året.

Prosessen har vært veldig enkel. Vi spurte vår leverandør av trelastfolie om de kunne levere med resirkulert innhold, og det kunne de.

Når det gjelder reduksjon av plast, så har Maxbo tatt et smart grep med vår strekkfilm. Strekkfilmen som brukes rundt hele paller med varer har blitt tynnere. Dette tiltaket har redusert bruk av plast med nesten 10 tonn det siste året. Det har vi gjort fordi vi sparer tid, fordi vi slipper å skifte rull så ofte, og vi sparer penger når vi bruker mindre plast. Faktisk så har vi spart 40 prosent av kostnaden med denne plasten.

Plastløftet har fungert som en inspirator for denne prosessen. Det er veldig konkret. Det gir tilgang til et nettverk og kunnskap som er gull verdt. Vi i Maxbo oppfordrer alle våre kollegaer i bygge bransjen til å ta Plastløftet.

HEIDI LYNGSTAD
Bærekraftsjef, Løvenskiold Handel

HVEM KAN TA PLASTLØFTET?

Plastløftet er et tiltak ovenfor bedrifter som produserer eller importerer emballerte varer. For å ta Plastløftet må bedriften din være medlem av Grønt Punkt Norge.