Lær mer om resirkulering

Grønt Punkt Norge gir emballasjen nytt liv etter den har gjort nytten sin. Vi står for innsamling og gjenvinning av plastemballasje, drikkekartong og emballasjekartong.

Vi er et nonprofit medlemsorganisasjon og har som mål om å få alle bedrifter til å ta miljøansvar for den emballasjen de selger ut på markedet.

Våre filmer

Se den nye reklamekampanjen med Odda som hovedperson!

Les mer

Spørsmål og svar

Hvorfor må jeg vaske emballasjen før den kildesorteres?

Selv om det ikke er noe fasitsvar her, husk at mesteparten av emballasjen vi omgir oss med er ren når den er tom. Derfor trenger du ofte ikke rengjøre før du sorterer. Det er enkelt å skylle emballasje som lukter (eller kommer til å gjøre det) fri for produktrester med kaldt vann. Dette gjelder bl.a. melkekartonger, rømmebegre og emballasje til kjøtt og fisk. Emballasje som er vanskelig å rengjøre, som for eksempel størknet sjokoladepålegg eller en majonespose, kan kreve tid og mye varmt vann å få rent. Kast det heller i restavfallet, ikke i plastinnsamlingen.

Hvorfor må det ta så mye tid å drive med kildesortering?

Det handler om prioriteringer, men kildesortering behøver ikke å ta lenger tid. Hvis du legger til rette for en fungerende kildesorteringsløsning hjemme hos deg, tar det like kort tid å kildesortere som å kaste alt i restavfallet. Belønningen er selvsagt at du bidrar til at råvarer kan brukes flere ganger og sparer kloden for ressurser, energi og CO2- utslipp.

Brennes avfallet etter at det er kildesortert?

Ren plastemballasje og kartong som er hentet hos forbruker presses til store baller og går så videre til sortering og materialgjenvinning. Dette gjelder også i områder hvor det er energianlegg. Kun skitten plast og restavfall som ikke er sortert går til energi.

Hva vil du kildesortere?

Bruk sortere.no for å finne ut hvor du kan levere din emballasje

Fant du det du lette etter?